Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-ljubav

O, koliko si me ljubio, Isuse!

"Toliko si me ljubio, Isuse, a ja sam se udaljavao od tebe, drugdje tražeći sreću… Sada razumijem da beskonačnu ljubav koju sam tražio mogu pronaći samo u tvome srcu i u tvome pogledu". Uronite srcem u ovu meditaciju, prinesite svoju slabost i grješnost pred Isusov križ i dopustite mu da vas ljubi.

Bog želi da budemo savršeni, ali ne i da budemo perfekcionisti!

Savršenstvo nas približava Bogu, dok nas perfekcionizam odvaja od Njega. Možemo biti savršeni. Možemo postati baš ono što želimo biti – savršeni, a ipak oslobođeni od svakoga perfekcionizma, piše Shannon Whitmore, donoseći razliku između Isusove zapovijedi “budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski” i borbe s perfekcionizmom.

Otac primio u ruke novorođenog dječaka i podsjetio koliko se Otac nebeski raduje nad nama!

Možemo samo zamisliti koliko se Otac nebeski raduje nad nama kada ovakvu iskrenu radost iskazuje otac koji je prvi puta u ruke primio svojeg tek rođenog dječačića. Njegova reakcija stvara osmijeh na licu, radost u srcu, a možda i pokoju suzu radosnicu u oku. "Bilo je to nešto najnevjerojatnije što sam ikad vidjela", rekla je njegova supruga Sarah. Snimku donosimo na poveznici u nastavku teksta.

Ne moram ništa učiniti da bi me Bog ljubio

Zagledaj se u duhu u čovjeka koji visi na križu. Pogledaj u Njegove oči i prihvati cijelim bićem da ne trebaš učiniti ništa da bi zaslužio Božju ljubav. Ne trebaš se truditi, On je već sve učinio za tebe, stoji na Youtube kanalu Franciscian Media.

Poseban program Hrvatskog katoličkog radija svaki dan od 10 do 14 sati

Od ponedjeljka, 11. siječnja, Hrvatski katolički radio (HKR) svakodnevno će od 10 do 14 sati emitirati poseban program pod nazivom "Srcem za Banovinu" u kojem će slušatelje upoznati s potrebama potresom pogođenih područja, predanim radom brojnih volontera i stručnih službi te velikim dobrim djelima malih ljudi.

Danas je Božić, dan kada je Bog odlučio ukloniti distance!

"Danas je dan kada je Bog odlučio ukloniti distance, uzeti ih na sebe, opteretiti se tvojom i mojom udaljenošću, tvojim i mojim lutanjima i krivim izborima i sve to kao s nekim čudnovatim ljepilom ljubavi ponovno vratiti sebi… vratiti tebe tamo gdje pripadaš… Dopusti danas da te to malo Dijete zagrli takvog kakav jesi…", poručuje fra Tomislav Šanko.

Pročitajte pismo koje je Chiara Corbella Petrillo prije smrti napisala sinu Francescu

"Nemoj se nikada obeshrabriti, dragi moj sine, jer Gospodin nikada ništa ne oduzima. Ako nam nešto ne daje, to je samo zato što nam želi dati puno više. Zahvaljujući Mariji i Davideu još smo se više zaljubili u vječni život i više se ne bojimo smrti. Bog nam ih je uzeo kako bi nam dao veće srce, otvoreno za prihvaćanje vječnosti već sada u ovome životu", zapisala je Chiara Corbella Petrillo u pismu svome sinu Francescu, nakon čijeg je rođenja preminula od posljedica teške bolesti.

Toliko te volim da sam dao Svoj život za tebe!

"Ljudi često misle da moraju nešto učiniti kako bi zaslužili Božju ljubav. No, istina je potpuno suprotna", rekao je vlč. Gary Caster, svećenik biskupije Peoria (Illinois, SAD), te pozvao svakoga da prihvati pravu istinu Božje ljubavi.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja