Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-ljubav

IVAN LOTAR U Božjem srcu ima dovoljno mjesta za sve

"Nitko od nas nije slučajno zalutao u ovaj svijet. Kako to da se onda nikako ne možemo izmiriti s činjenicom da netko više "osjeća" Božju ljubav i blizinu, a netko manje? Zato što projiciramo odnos sa svojim roditeljima na Boga", poručuje franjevac konventualac Ivan Marija Lotar na društvenim mrežama.

Samo radikalna ljubav, ona iz koje je izbačen svaki interes može promijeniti ljubljenu osobu i vratiti je na put dobra

"Nitko iz našeg srca ne može izvući nešto loše ako mu mi to ne damo. Drugima darujemo ono što je u nama. Ako je u mom srcu ljubav, ne mogu drugome dati mržnju. Ako je istina, ne mogu dati laž, ako je poštenje, ne mogu dati krađu itd. Poslušajmo i živimo Isusov poziv danas. Nije dosta samo slušati, nego djelima pokažimo i dokažimo svoju ljubav prema Bogu. Ljubav i milosrđe zajedno daju život vječni. Na tim principima gradimo svoj život", piše fra Julijan Madžar u svojem promišljanju.

Kasnimo li u ljubavi?

U utrci s vremenom – upravo proporcionalno žurbi da ga dostigne – Augustin shvaća da nema vlast nad vremenom niti nad svojim životom i da mu u granicama živućega vremena ostaje tek žudjeti stići što bliže ili barem biti, uvijek biti “za petama” Onoga koji je nas ljubio Prvi (1 Iv 4, 10).

O, koliko si me ljubio, Isuse!

"Toliko si me ljubio, Isuse, a ja sam se udaljavao od tebe, drugdje tražeći sreću… Sada razumijem da beskonačnu ljubav koju sam tražio mogu pronaći samo u tvome srcu i u tvome pogledu". Uronite srcem u ovu meditaciju, prinesite svoju slabost i grješnost pred Isusov križ i dopustite mu da vas ljubi.

Bog želi da budemo savršeni, ali ne i da budemo perfekcionisti!

Savršenstvo nas približava Bogu, dok nas perfekcionizam odvaja od Njega. Možemo biti savršeni. Možemo postati baš ono što želimo biti – savršeni, a ipak oslobođeni od svakoga perfekcionizma, piše Shannon Whitmore, donoseći razliku između Isusove zapovijedi “budite savršeni kao što je savršen Otac vaš nebeski” i borbe s perfekcionizmom.

Otac primio u ruke novorođenog dječaka i podsjetio koliko se Otac nebeski raduje nad nama!

Možemo samo zamisliti koliko se Otac nebeski raduje nad nama kada ovakvu iskrenu radost iskazuje otac koji je prvi puta u ruke primio svojeg tek rođenog dječačića. Njegova reakcija stvara osmijeh na licu, radost u srcu, a možda i pokoju suzu radosnicu u oku. "Bilo je to nešto najnevjerojatnije što sam ikad vidjela", rekla je njegova supruga Sarah. Snimku donosimo na poveznici u nastavku teksta.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja