Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-ljubav

Dođi, upoznaj moju ljubav i budi sa mnom

Svećenik i duhovnik zajednice mladih “Susreti mladih na Brigu” iz Širokog Brijega, fra Augustin Čordaš na svojem je YouTube kanalu objavio kršćansku meditaciju "Dođi" koju prenosimo u nastavku.

Benedikt XVI. o pravoj ljubavi

Svijet zauvijek postavlja pitanje, u poeziji i pjesmi: "Što je prava ljubav?" U svojoj prvoj enciklici iz 2005. papa Benedikt XVI. predložio je odgovor. Zapravo, on nas podsjeća da nam je Bog već otkrio odgovor: “U ovome je ljubav: ne da smo mi ljubili Boga, nego da je on ljubio nas i poslao svoga Sina kao pomirnicu za naše grijehe” (1 Iv 4, 10).

Prihvati se i reci samom sebi "ne volim baš sve što činim ali se prihvaćam jer me Bog prihvaća"

Karizmatik i župnik iz Kašine vlč. Dražen Radigović u svom kratkom razmišljanju podsjetio je na važnost prihvaćanja samog sebe, prije svega zato što jedino sami od sebe ne možemo pobjeći. Osim toga, bit će svakako životnih situacija u kojima ćemo se jedino sami na sebe moći osloniti. "Svi znamo kolika je agonija raditi iz dana u dan sa nekim s kim se ne slažemo, ali tu osobu ne vodimo doma navečer. Dok od sebe nikad nemamo ni minutu odmora, ni sekundu zato je vrlo važno da imamo mir sa sobom", piše vlč. Dražen Radigović.

Kako je sveta Mala Terezija iskusila ljubav i milosrđe Presvetog Srca Isusovog

Terezija Martin je odrastala zadnjih desetljeća 19. stoljeća kada je bilo snažno prisutno štovanje Božanskog Srca Isusova. Karmelićanski samostan u koji je Terezija ušla bio je također posvećen Presvetom Srcu. Godine 1887. Terezija je sudjelovala u hodočašću u Rim koji je imao za cilj očitovati vjernost francuske Crkve osporavanom Papi Leonu XIII povodom njegovog svećeničkog jubileja. Prije nego što su ostavili Paris hodočasnici su se posvetili Presvetom Srcu u kripti nedovršene Bazilike Presvetog Srca na Montmartreu. Terezija je kasnije poslala svoju zlatnu narukvicu da čini dio velike monstrance u Bazilici. Također je poput drugih hodočasnika nosila zlatnu medalju Presvetog Srca.

DON DAMIR STOJIĆ Bog sve okreće na dobro onima koji ga ljube

Župnik župe Duha Svetoga na zagrebačkom Jarunu don Damir Stojić podijelio je svoja dva životna iskustva kojima poručuje kako Bog sve okreće na dobro te ostvaruje svoj plan s našim životom i to baš onda kada čovjek to ne vidi i ne osjeća. "Pogotovo tada kada ti misliš da on ništa ne radi, tada Bog najviše radi. Kada bismo sami pisali svoju životnu priču od toga vjerojatno ništa ne bi bilo, ali Bog piše našu životnu priču", istaknuo je Stojić i pozvao da više ljubimo Boga, a manje jadikujemo nad sobom i svojim životom.

Zašto bismo voljeli svoje neprijatelje i molili za one koji nas progone?

Zašto bismo voljeli svoje neprijatelje i molili za one koji nas progone? To nam je činiti stoga što Bog tako čini i tako trebamo činiti ako se zovemo djeca Božja. A kao njegovoj djeci zapovjeđeno nam je da budemo "savršeni". Savršenstvo se sastoji u tome da ljubimo kao što Bog ljubi, bez iznimki i uvjeta. Molit ću milost da tako mogu činiti.

Dirljiva priča o sedam svjetskih čuda

Godinama su se mudraci, filozofi i znanstvenici mučili dati zadovoljavajući odgovor na pitanje ljubavi. Davali su nam simbole, znakove, riječi, formule, definicije… Međutim, postoji li uopće definicija ili formula ljubavi po kojoj bi ljudi ljubili?

Kako je patnja povezana s ljubavlju?

"Isus do posljednjeg trenutka svoga života pita svoje progonitelje: Zašto me progoniš? Zašto me mučite i ubijate? I ujedno im oprašta. Njihovo nasilje prema Isusu nije moglo uništiti Isusovu ljubav prema njima. Isus u posljednjem trenutku pita Boga kojega naziva svojim Ocem: Zašto si me napustio? i ujedno ima povjerenje u Boga."

Sakrament ispovijedi vidljivi je znak nevidljive Božje ljubavi

"Mir. Cjelovitost (od cjelova). Raj. Vječnost. U njima su svi užici koje sam tražio na drugim mjestima, a najviše u plaćenim poljupcima plaćenih stvorenja. Čitav sam se potrošio, a ništa nisam dobio. Štoviše, ispraznio sam se. Ovako osiromašen, odrpan, nečist, smrdljiv, došao sam Ocu i On me je zagrlio, izljubio, obukao, namirisao, najeo i napio. Sada mi srce igra. Duša mi pleše", poručuje don Antun Nižetić.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja