Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-ljubav

Pročitajte pismo koje je Chiara Corbella Petrillo prije smrti napisala svome sinu Francescu

"Nemoj se nikada obeshrabriti, dragi moj sine, jer Gospodin nikada ništa ne oduzima. Ako nam nešto ne daje, to je samo zato što nam želi dati puno više. Zahvaljujući Mariji i Davideu još smo se više zaljubili u vječni život i više se ne bojimo smrti. Bog nam ih je uzeo kako bi nam dao veće srce, otvoreno za prihvaćanje vječnosti već sada u ovome životu", zapisala je Chiara Corbella Petrillo u pismu svome sinu Francescu, nakon čijeg je rođenja preminula od posljedica teške bolesti.

Toliko te volim da sam dao Svoj život za tebe!

"Ljudi često misle da moraju nešto učiniti kako bi zaslužili Božju ljubav. No, istina je potpuno suprotna", rekao je vlč. Gary Caster, svećenik biskupije Peoria (Illinois, SAD), te pozvao svakoga da prihvati pravu istinu Božje ljubavi.

Snažne žene 13. stoljeća: Begine obasjane božanskim svjetlom koje su inspirirale i najpoznatije teologe

"Ona osjeća da su njena osjetila sveta i potpuno je progutana ljubavlju i toliko duboko uronjena u ljubav da jest jedno s ljubavi, i nikada neće prestati biti ljubav. Jer ljepota ljubavi odjenula ju je, u moć ljubavi uronjena je, svetost ljubavi obuzela ju je, veličina ljubavi toliko ju je uzvišeno privukla u sebe da će uvijek voljeti i činiti samo djela ljubavi."

SVJEDOČANSTVO Mislila sam da zbog svoje ranjenosti nisam dostojna Božje ljubavi!

"Strah je dominirao mojim životom, zbog njega sam bježala i skrivala se. Strah me uvukao u duboki sram. Iako sam znala da sam stvorena za nešto više, strah je obuzimao moje srce i moj život. No, znala sam da ne želim živjeti tako. Čeznula sam za nečim višim", posvjedočila je s. Miriam James Heidland te otkrila kako je Gospodin ozdravio njezine rane.

Isuse, tvoja ljubav nije dovoljna...

Dva su iskrena susreta potaknula katoličku autoricu Emily Wilson na promišljanje živi li svoj život svjesna Božje neizrecive ljubavi ili traži li tu ljubav na drugim mjestima?

Je li nas Bog napustio? Skriva li se iznad oblaka?

"Sve do danas, suze natapaju ovu zemlju (...) Nikada nemoj proklinjati svoje rane i mračne dane ili osobe koje su otišle od tebe. Jer u tim situacijama, kada misliš da svi su se udaljili i da više nema pomoći događajima oko tebe, Isus ti je najbliže."

Svi želimo biti ljubljeni, prepoznati, važni i posebni! Bogu to i jesmo!

"Bog misli na vas i nikada mu ne napuštate misli. On uvijek misli na vas. Misli na vas i sada. Stvorio vas je na svoju sliku i priliku, i božanski otisak u vama je specifičan za svakoga od vas i povjeren vam je na poseban način. (…) Od svih stvorenja samo vi možete ljubiti svim srcem i vi ste jedini koji možete ljubiti Boga svim srcem, a On čezne za tim. Vaš život je dar, vi ste dar", rekla je s. Bethany Madonna u Krakovu 2016. tijekom nagovora na Svjetskom danu mladih.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja