Budi dio naše mreže

Ključna riječ: bozja-ljubav

Snažne žene 13. stoljeća: Begine obasjane božanskim svjetlom koje su inspirirale i najpoznatije teologe

"Ona osjeća da su njena osjetila sveta i potpuno je progutana ljubavlju i toliko duboko uronjena u ljubav da jest jedno s ljubavi, i nikada neće prestati biti ljubav. Jer ljepota ljubavi odjenula ju je, u moć ljubavi uronjena je, svetost ljubavi obuzela ju je, veličina ljubavi toliko ju je uzvišeno privukla u sebe da će uvijek voljeti i činiti samo djela ljubavi."

SVJEDOČANSTVO Mislila sam da zbog svoje ranjenosti nisam dostojna Božje ljubavi!

"Strah je dominirao mojim životom, zbog njega sam bježala i skrivala se. Strah me uvukao u duboki sram. Iako sam znala da sam stvorena za nešto više, strah je obuzimao moje srce i moj život. No, znala sam da ne želim živjeti tako. Čeznula sam za nečim višim", posvjedočila je s. Miriam James te otkrila kako je Gospodin ozdravio njezine rane.

Isuse, tvoja ljubav nije dovoljna...

Dva su iskrena susreta potaknula katoličku autoricu Emily Wilson na promišljanje živi li svoj život svjesna Božje neizrecive ljubavi ili traži li tu ljubav na drugim mjestima?

Je li nas Bog napustio? Skriva li se iznad oblaka?

"Sve do danas, suze natapaju ovu zemlju (...) Nikada nemoj proklinjati svoje rane i mračne dane ili osobe koje su otišle od tebe. Jer u tim situacijama, kada misliš da svi su se udaljili i da više nema pomoći događajima oko tebe, Isus ti je najbliže."

Svi želimo biti ljubljeni, prepoznati, važni i posebni! Bogu to i jesmo!

"Bog misli na vas i nikada mu ne napuštate misli. On uvijek misli na vas. Misli na vas i sada. Stvorio vas je na svoju sliku i priliku, i božanski otisak u vama je specifičan za svakoga od vas i povjeren vam je na poseban način. (…) Od svih stvorenja samo vi možete ljubiti svim srcem i vi ste jedini koji možete ljubiti Boga svim srcem, a On čezne za tim. Vaš život je dar, vi ste dar", rekla je s. Bethany Madonna u Krakovu 2016. tijekom nagovora na Svjetskom danu mladih.

Tko je Ljubav?

Poznati 'Hvalospjev ljubavi' stalan je podsjetnik da je ljubav velikodušna, dobrostiva i strpljiva. Ona ne zavidi i pokazuje nam da budemo nježni jedni prema drugima. Međutim, ponekad čitajući ove stihove zaboravljamo što je ljubav? Tko je zapravo Ljubav?

Fra Vladimir Vidović: Nitko nema pravo misliti da nije ljubljeno biće

"On je u svaki stvoreni život ugradio svoje srce i svoju ljubav. Stoga nitko nema pravo pomisliti da nije ljubljeno biće. Dar života je dar Stvoritelja nama ljudima, koji u svojim temeljima ima ugrađenu svu ljubav svijeta. Stoga je čovjek pozvan svoj život čuvati i biti spreman za njega sve podnijeti kako bi ga zaštitio i nitko nema pravo ugroziti naš život, niti mi tuđi, jer je svaki ljudski život predstavlja pravu dragocjenost", u uvodniku Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog piše glavni urednik fra Vladimir Vidović.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja