Budi dio naše mreže

Ključna riječ: duhovni-zivot

VIDEO Kako izgleda duhovni život kršćana

Padovi su sastavni dio ovozemaljskog hodočašća. Pročitajte članak i pogledajte kratki video sadržaj koji će vam pomoći uvjeriti se u tu stvarnost.

Deset prekrasnih misli sv. Vinka Paulskog za duhovni život

Sveti Vinko Paulski francuski je svećenik, osnivač redova lazarista i Družbe milosrdnih sestara. Vinkova socijalna i karitativna djelatnost širila se po mnogim francuskim gradovima. Ovo su neke od njegovih najpoznatijih misli.

Težnja za ravnotežom u svom duhovnom životu

Čovjek ima mnogo strana svoje prirode i njegova savjest ih sve mora uzeti pod svoju brigu. Ako zanemari dio, otkrit će da je povrijedio cjelinu, jer svi su dijelovi jedne osobe. Istina je da "oko ne može reći ruci, ne trebaš mi." Svaki dio tijela mora se koristiti za dobrobit cijelog organizma. I svaka strana života mora se iskoristiti ako čovjek želi živjeti u svojem najboljem izdanju.

BR. JAKOV OD KRIŽA Bit će sve u redu, učini ovaj korak

Bit će sve u redu. Svi vjetrovi kad-tad utihnu. Na svakome se tamnome nebu kad-tad pojave zvijezde. Nekad kad ti se učini da se Bog skrio ili kad ti se učini da si se ti svojim grijesima od Njega sakrio, sjeti se da Dobrota Gospodnja nije nestala.

Ne treniramo li svoj duh redovito, zakržljat ćemo!

I duh čovjekov zakržlja, ako ga redovito ne koristimo, ako ne treniramo stalno. A on je nositelj čovjekove osobnosti i sposobnosti. Čovjek treba i duhovnu hranu. Ne dobiva li je redovito, kržlja. Čovjek ima i dušu koja ima svoje potrebe i zahtjeve. Ako se oni ne podmire, onda čovjek počinje živjeti kao da duše i nema. A znamo kakav je bezdušan čovjek!

Ovih deset zapovijedi duhovnoga rasta pomoći će vam da budete istinski slobodni!

Isusove riječi i djela idu za tim da pomognu, spase cijelog čovjeka: njegovo tijelo, duh i dušu. On želi da ljudima već na zemlji bude dobro i lijepo. Zato su njegovi savjeti, zapovijedi, upute… najbolji primjer uspješne terapije koja želi čovjeka osloboditi umišljenih iluzija i staviti ga u borbu svakodnevnog života. Ovih deset zapovijedi duhovnoga rasta mogu vam pomoći na tome putu!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja