Budi dio naše mreže

Kada nas je Bog stvorio, pripravio je i naš križ. Po nošenju vlastitih i križeva bližnjih jačamo i vraćamo se Njemu. Shvatimo križ kao Božje oružje kojim nas On drži uz sebe.

/ md

Akademska slikarica Eva Vukina na svojim je društvenim mrežama objavila kratak poučan tekst koji nam odgovara na pitanja koja si vrlo često postavljamo: “Zašto nosim križ?” i “Zašto baš ja nosim ovaj težak križ?” U nastavku prenosimo Evinu objavu koja daje istinit i vrlo jasan odgovor na ova pitanja koja se nerijetko rađaju u našim srcima.

“Zašto baš ja moram nositi tako teški križ?” Pitamo se. Pritom zaboravljamo od koga je taj križ, zaboravljamo da ga je On napravio po našoj mjeri! On je naš Otac, On nas savršeno poznaje, ta stvorio nas je na sliku svoju. Kada je stvorio nas, pripravio je i naš križ. Po nošenju vlastitih i križeva bližnjih jačamo i vraćamo se Njemu. Križ je dar od Boga. Križ je poziv na svetost. Shvatimo križ kao Božje oružje kojim nas On drži uz sebe.

 Jesmo li se zapitali koji je smisao nošenja križa, kome nosimo križ? Gdje ga nosimo?

O kako li je samo teško staviti taj križ na svoja leđa, zagrliti ga kao što ga je zagrlio naš Isus. S križem na leđima suobličeni smo Isusu. Koračamo putem kojim je On koračao, slušamo uvrede koje je On slušao ,proživljavamo patnje, udarce i sramotu koju je On proživljavao. Jesmo li se zapitali koji je smisao nošenja križa, kome nosimo križ? Gdje ga nosimo?

Križ na leđima trajna je veza s Bogom

Isus nije donio križ na Golgotu da stoji kraj njega i da mu se divi, nego da bude raspet, da položi svoj život za nas, da bi križ koji je bio znak sramote, postao znakom pobjede ljubavi. Križni put je put ka domu, našem Ocu. Križ na leđima trajna je veza s Bogom. Često odbijamo svoje križeve, vučemo ih za sobom i zato postaju teži, umjesto da ih stavimo na leđa i borimo se do kraja.

Hvala Ti što pomoću križeva upravljaš našim životima i vodiš nas na pravi put!

Oprosti nam Bože što se žalimo na težinu svojih križeva. Oprosti što zaboravljamo da smo u Tvojim rukama i da smo Tvoji i da put kojim mi prolazimo ima otiske stopala Tvoga ljubljenog Sina! Hvala Ti što pomoću križeva upravljaš našim životima i vodiš nas na pravi put!

U Božjim rukama – djelo slikarice Eve Vukine / Foto: Facebook

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja