Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kriz

Blagoslov križa u Skradinu

U utorak, 16. travnja ove godine, na godišnjicu posvete župne crkve Porođenja Blažene Djevice Marije u Skradinu blagoslovljen je podignuti veliki bijeli križ na Punti križa, u blizini mosta kojim prolazi autoput. Križ je blagoslovio šibenski biskup Tomislav Rogić.

VLČ. ANTONIO ČIRKO Budimo svjedoci Božje ljubavi poput sv. Antuna

Euharistijsko slavlje četvrtog od 13 utoraka sv. Antunu 9. travnja u Župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima prevodio je župnik Župe Bezgrešnog začeća BDM u Zagrebu, Malešnica-Oranice vlč. Antonio Čirko. „Stalni dio europske baštine je križ“, istaknuo je.

Neka Duh Sveti objavi otajstvo križa

Umirući na križu za nas, Isus je pokazao dokle će Bog ići u svojoj ljubavi prema čovjeku; umirući za slavu Očevu, On je izrazio dubinu ljubavi čovjeka prema Bogu. Križ je vrhovni simbol te ljubavi.

Bog koristi naše patnje za dobro

Gospodin zna naše muke. Doživio ih je. On poznaje tjelesnu bol kroz svoje bičevanje i razapinjanje. On poznaje samoću kroz svoju muku i samu smrt na križu. On zna što je kada te drugi mrze i vrijeđaju. On zna siromaštvo i što znači biti lišen svega. Kroz naše patnje On nas poziva da Mu se približimo.

Isus nam na križu otkriva Boga

Bez križa, bez žrtve, završili bismo poput Izraelaca, koje je Bog kroz cijelu povijest darivao silnim darovima, ali ga nisu upoznali jer su gledali samo darove, a ne i Darovatelja.

FOTO Hodočasnički križni put mladih okupio više od 120 mladih

"Križ je slava nad slavama" geslo je koje je 9. ožujka okupilo više od 120 mladih, koji su poput Šimuna Cirenca, Veronike, Jeruzalemskih žena i Majke Marije, hodili s Isusom na putu Njegove muke. Hodočasnički križni put mladih trajao je ukupno 23 km, a započeo je okupljanjem i svetom misom u crkvi Isusa radnika u Subotici.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja