Budi dio naše mreže

Ključna riječ: kriz

Križ je simbol sramote, stida i odbačenosti - Možeš li ga nositi?

"Dozvoli da svaka Riječ koju slušaš postane za tebe osvježenjem, izvorom istinite sreće. Napravi još više mjesta za Boga. Primi svakog navjestitelja Božje riječi u svoju malu sobu. Neće ti propasti plaća. Dogodine, Gospodin će razmnožiti tvoju sreću."

Zašto je Bog izabrao baš mene za ovo trpljenje?

"Svima je dobro poznato da u zemaljskom životu imamo kušnje i križeve koje moramo nositi. Ponekad nam se ti križevi čine preteški i čini nam se da ih nemamo snage nositi. Kod tih situacija dolazi do misli zašto se to nama događa", promišljanje je Mladih katolika. Tekst prenosimo u cijelosti.

Najveći i najmanji križ Šime Vulasa

Središnje mjesto u svetišnom prostoru Crkve Pohođenja Blažene Djevice Marije u Voćinu zauzima veliki drveni križ kojega je od slavonskoga hrasta izradio akademski kipar i akademik Šime Vulas. Taj je križ podsjetnik na Isusovu žrtvu, ali i na sve patnje i stradanja voćinskih ljudi, kao i na rušenje voćinske crkve 1991.godine. Postavljanje velikog križa u tom svetištu Gospe Voćinske izbliza je pratila naša ugledna povjesničarka umjetnosti i akademkinja Željka Čorak. U emisiji "Umjetnost križa" progovorila je o tom najvećem Vulasovom križu, ali i o onom najmanjem križu, kojeg nosi oko vrata.

S. Dijana: "Prava radost dolazi upravo kroz patnju"

S. Dijana Lončarek, redovnica Družbe milosrdnih sestara Svetoga Križa, gostovala je sinoć u Studentskom domu Ivan Goran Kovačić u Rijeci. Svjedočila je o povezanosti radosti i duhovitosti s križem i trpljenjem.

Pet pogrešnih puteva

Nisu svi trenuci isti: neki su predvidivi i uvijek isti. Drugi nisu takvi. Oni se izdvajaju iz mora običnog, svakodnevnog i predvidivog protjecanja vremena. Zapamtimo ih po nečemu posebnom: rođenje, smrt, kriza, radost, tuga…Svatko to najbolje zna za samoga sebe.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja