Budi dio naše mreže

Novi broj Glasa Koncila s nadnevkom nedjelje 13. ožujka donosi intervju s franjevcem konventualcem Stjepanom Brčinom, poznat po radu s mladima u kojem govori o korizmenom hodu u vremenu rata u Ukrajini te otkriva kako "oružje pokore" mijenja čovjekov život.

/ im

“Ova ratna korizma može biti trenutak reevangelizacije uspavanih kršćana”, poruka je iz naslova intervjua s o. Brčinom u kojem, među ostalim, kaže: “Ostaje nam sklopiti ruke i aktivirati ‘nuklearnu duhovnu bombu‘ koja može zapljusnuti i preplaviti svakoga čovjeka. Neizmjerna je snaga molitve i posta”, kazao je sugovornik Glasa Koncila.

U ovoj situaciji nije se Bog udaljio od nas, nego smo se mi udaljili od njega.

“U ovoj situaciji nije se Bog udaljio od nas, nego smo se mi udaljili od njega. Zato korizmeni dani i post trebaju biti trenutak povratka Bogu, dani promjene, dani milosti Duha Svetoga koji mijenja i donosi plodove mira, ljubavi, strpljivosti, blagosti, dobrote nasuprot plodovima zlih duhova – nestrpljivosti, razdoru, neprijateljstvu”, rekao je o. Brčina u intervjuu za Glas Koncila u kojem govori i o pastoralu mladih, uličnoj evangelizaciji i drugim područjima u kojima je angažiran.

Fra Stjepan Brčina/Glas Koncila

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja