Budi dio naše mreže

Ključna riječ: glas-koncila

Trener Dinama Damir Krznar: "Svoju pripadnost Katoličkoj Crkvi i vjeru nikad nisam tajio"

Među boljim nogometnim trenerima današnjice samozatajni je Damir Krznar, pomoćnik glavnoga trenera Dinama, nogometnoga kluba koji je u Europskoj ligi ušao u četvrtinu finala. Iako je Krznar bio vrhunski nogometaš, bivši hrvatski nogometni reprezentativac među kolegama slovi kao onaj koji se svojom skromnošću nikad nije izdizao iznad prosječnih ljudi. Igrao je na katoličkim i župnim malonogometnim turnirima pa tako i u zagrebačkoj župi Remete, na turniru kojemu je uz župu Uznesenja Marijina suorganizator bio i Glas Koncila čiji tekst donosimo u nastavku.

ONLINE INTERLIBER Ne propustite ponude kršćanskih izdavača!

U sklopu projekta "Knjiga svima i svuda", koji se odvija umjesto odgođenog Interlibera, nakladničke kuće Verbum, Kršćanska sadašnjost i Glas Koncila su svim svojim knjižarama i web knjižari pripremili posebne popuste od 20 do 70 posto.

Upoznajte jednu od najvećih karmelićanki i mističarki 20. stoljeća - sv. Maravillas od Isusa

Životopis sv. Maravillas od Isusa "Ako mu dopustiš..." dostupna je sada i na hrvatskom jeziku. "Biografija sv. Maravillas od Isusa može današnjoj Crkvi u Hrvatskoj i hrvatskom društvu općenito, koje je vratilo svoju unutarnju i vanjsku slobodu, prenijeti spoznaju o jednoj perspektivi kontemplativnog života koja se odvijala unutar Crkve Drugog vatikanskog koncila", poručio je madridski nadbiskup u miru Antonio María Rouco Varela u predgovoru.

Mons. Miklenić: Koliko su snažni okovi koji omogućuju brutalno nasilje nad sadašnjim naraštajima hrvatskoga naroda?

"Znači li bojkot da oni koji odlučuju u vodstvu Hrvatskoga sabora, kao i oni koji odlučuju u vodstvu Vlade, ne mare za strahotu koju su doživjeli hrvatsko selo Zrin i njegovi stanovnici, samo zato što je bilo hrvatsko i katoličko, ili da oni zapravo ne smiju biti uz hrvatski narod kad oplakuje svoje nevine žrtve stradale od partizanske i četničke ruke?", piše u svojemu komentaru glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić čiju kolumnu uz dopuštenje samog autora prenosimo u cijelosti.

Mons. Miklenić: Pokušaj ozbiljnoga kršenja zakona

"Dobro je što su vlasti odustale od dijela sadržaja napomene u ministričinu pismu, pa će, kako je objavljeno, vjeroučenici dobiti i vjeronaučne i ostale udžbenike, no smije li izostati odgovornost za crno na bijelo očitovano kršenje zakona?" piše u svojemu komentaru glavni urednik Glasa Koncila mons. Ivan Miklenić čiju kolumnu uz dopuštenje samog autora prenosimo u cijelosti.

Mons. Miklenić dobio nagradu za životno djelo: Katolički mediji su Božji blagoslov vjernicima!

Hrvatsko društvo katoličkih novinara dodjelilo je nagradu za životno djelo glavnom uredniku Glasa Koncila, mons. Ivanu Mikleniću koji je istaknuo da mu je posebno drago prihvatiti nagradu od kolega, od onih koji se bave istim poslom i razumiju narav posla. Mons. Miklenić je naglasio da ova nagrada pripada svim djelatnicima, bivšim i sadašnjim, Glasa Koncila. Nagrada za životno djelo bila je povod za razgovor za Hrvatsku katoličku mrežu.

BLEIBURG Koje su biskupske poruke doista slane s Bleiburškog polja

Od 2003. godine misu na Bleiburškom polju predvodili su neki od hrvatskih biskupa, a Vijeće za hrvatsku inozemnu pastvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine preuzelo je suorganizaciju liturgijskoga dijela komemoracije te velike tragedije hrvatskoga naroda. Otada su misu po dva puta služili kardinal Josip Bozanić i mons. Želimir Puljić, a po jednom dvanaestorica nadbiskupa i biskupa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

KULTURA U MEDIJIMA Siniša Kovačić: "Imamo dvostruke kriterije pri izvještavanju o kulturnim događajima"

U Matici hrvatskoj je 16. svibnja održan okrugli stol „Kultura u medijima“ u organizaciji Vijenca, središnjega književnog lista za kulturu, umjetnost i znanost, koji je okupio glavne urednike, urednike kulturnih rubrika i emisija specijaliziranih za kulturu i komunikologe, dok je kao predstavnik Ministarstva kulture sudjelovao državni tajnik Krešimir Partl.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja