Budi dio naše mreže

Alan Hržica s gostima je u subotu, 6. svibnja u pulskoj katedrali Uznesenja BDM održao koncert za vjernike koji su, iz svih dijelova Porečke i Pulske biskupije, ispunili katedralu.

/ hjb

Župnik katedralne župe don Rikardo Lekaj u uvodu koncerta je naglasio kako je ovo ‘milosni trenutak, da možemo kao braća i sestre, kao živa Crkva slaviti Boga pjevajući’. “Nalazimo se u Marijinoj kući, a znamo da se povijest promijenila kada je Marija u svojoj nazaretskoj kući rekla Bogu ‘da’. Zato smo Bogu zahvalni da možemo slijediti njezin primjer poniznosti, poslušnosti, vjernosti, jednostavnosti, te poput nje pjesmom i molitvom Bogu reći ‘da’, i Bog će promijeniti naše živote. To ne znači da će križevi i problemi nestati, ali moći ćemo nastaviti živjeti noseći svoje križeve te pjevajući i slaveći Boga”, rekao je don Lekaj.

Slavljenje u pulskoj katedrali / Foto: Gordana Krizman

Koncert je otvorio istarski kantautor Bruno Krajcar, nakon kojega je nastupila Vanessa Mioč. Prije kraja koncerta okupljenima se ponovno obratio katedralni župnik don Rikardo Lekaj: “Večeras je ova katedrala postala mjesto na kojemu možemo ponovno osjetiti ljepotu uskrsne noći. Krist je uskrsnuo, Krist je živ, i zaista možemo osjetiti prisutnost uskrsloga Krista koji je živ, Boga koji ljubi čovjeka, Boga koji nas ljubi, a mi kršćani često zaboravljamo na tu ljubav”, poručio je don Lekaj.

Molitva katedralnog župnika don Rikarda

“Molim Te, Kriste, koji si živ i koji si uskrsnuo, blagoslovi svaku osobu večeras. Isuse Kriste, dotakni srce svakoga čovjeka, iscijeli sve naše rane.

Molimo Te da Tvoja ljubav može promijeniti naš život, da budemo Tvoji radosni svjedoci, da radosno svjedočimo Tvoju ljubav i radosnu vijest da si živ i da si uskrsnuo.

Daj nam Duha zajedništva, bratsku ljubav da možemo ljubiti jedni druge, da možemo opraštati jedni drugima. Molimo Te da budemo Tvoja ljubav za ovu biskupiju, za ovaj grad, da oni koji su odbačeni, napušteni, koji su u napasti, posebno majke koje žele pobaciti svoju djecu, da mogu osjetiti ljubav preko svakoga od nas koji smo večeras došli ovdje Tebe slaviti i hvaliti. Hvala Ti na svemu!”

Molitva za milost oprosta i blagoslova

Tijekom koncerta kraću molitvu izrekao je i Alan Hržica.

“U ovu molitvu stavljamo sve članove naših obitelji. Stavljamo i sve one koji Tebe, Gospodine, još nisu upoznali. Molimo za njihovo obraćenje i za njihov susret s Tobom, živim Kristom. Molimo i za milost oprosta, da možemo oprostiti svima onima koji su nas povrijedili, kao i pristupiti svima prema kojima osjećamo gorčinu. Neka po sili Tvoga Duha ozdrave naša srca od svake želje da budemo u pravu. Neka se Tvoj blagoslov razlije nad naše obitelji. Neka se ovom molitvom slavljenja očituje Tvoja snaga u mojim slabostima, tamo gdje ja ne mogu učiniti pokret i korak, učini ga Ti, Gospodine.”

U objavi na svom Facebook profilu Alan je zahvalio svim sudionicima subotnjeg slavljenja Gospodina.

Sudionici slavljenja / Foto: Gordana Krizman

Podsjetimo da je Alan Hržica u travnju ove godine trebao održati koncert duhovne glazbe u dvorani Zamet (Rijeka) povodom 110. obljetnice blagoslova crkve Presvetog Srca Isusova na Zametu.

Međutim, koncert je odgođen i prebačen na subotu, 17. lipnja, s početkom u 19:30, na istom mjestu.

Uz Hržicu i njegov bend, nastupit će i Vanessa Mioč s kojom je snimio popularni duet “Vjerujem” koji je na platformi YouTube pregledan više od milijun puta. Po prvi puta će pred publikom izvesti pjesmu “Raspeta ljubav”, koju je napisao povjerenik za mlade Riječke biskupije, vlč. Ivan Seletković.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja