Budi dio naše mreže

Povodom blagdana Svete obitelji kojeg slavimo u nedjelju donosimo jednu zanimljivu priču. Naime, tri sestre su molile krunicu Blaženoj Djevici Mariji da im pronađe dobre muževe, budući da je ona imala idealnog supruga – sv. Josipa. I uspjele su u svojoj nakani. Sve tri su se i udale u roku tri mjeseca.

/ mp

“Zabavno!” je bila ključna riječ kako su opisale svoja vjenčanja tri sestre koje su se vjenčale u razdoblju od tri mjeseca; jedna u svibnju, druga u lipnju, a treća u srpnju, donosi portal National Catholic Register. Svoje svjedočanstvo podijelile su s javnosti nakon više gotovo od godine dana.

Kelly, Rachel i Juliette Fogarty, tri sestre iz obitelji s osmero djece (pet djevojčica i tri dječaka), zaručile su se u jesen 2016. godine. Sestre su se zajedno molile da pronađu muževe.

Rachel je istaknula kako je to bilo odlično doba.

“Sve tri smo htjele muževe, a teško bi nam leglo da se jedna udala ranije. No znale smo da bi nastavile moliti jedna za drugu bez obzira na udaju”, nadodala je. 

Sestre su često molile krunicu Blaženoj Djevici Mariji, ali i za zagovor molile i sv. Antuna i svetu Anu, Marijinu majku.

Rachelin muž joj je zapravo bio ispred nosa, ali nije to shvatila sve do svoje 27. godine. Naime, njihove obitelji su se družile zajedno.

“U jednom sam trenutku razmišljala o Brentu i shvatila da me ne zanima samo kao prijatelj. Tada me je pozvao na spoj, tako da je očito i on isto to pomislio za mene“, priča Rachel.

Najstarija sestra Kelly zaručila se za Chrisa Whelana i to šest dana nakon Rachelinih zaruka. Upoznali su se na stranici CatholicMatch.com. Nakon drugog susreta shvatila je da se želi udati za njega.

Nakon njezinih zaruka, došao je red i na Juliette. Ova medicinska sestra upoznala je svog supruga, Michaela Jacksona, računovođu u Washingtonu, preko rođakinje i njezinog supruga. Zaručili su se nakon devet mjeseci veze, a mjesec dana nakon Kellyinih zaruka.

Potom su se u 2017. godine sve udale, i to u svibnju, lipnju i srpnju.

Njihova majka Kathleen poručila je kako je trostruko vjenčanje bilo čudesan obiteljski događaj: “Djevojke su se pripremale s vjerom i puno ljubavi, znajući da sudjeluju u Božjem planu za svoju budućnost.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja