Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sveta-obitelj

Hodočasnički „Put Svete obitelji“ - dar koji Egipat daruje svijetu

Prema predaji koju njeguju koptski kršćani, Sveta obitelj se, pobjegavši u Egipat kako bi umakla Herodovu progonu, selila na 25 različitih mjesta, a tamo gdje su prolazili padali su svi idoli. Ta se mjesta nalaze u 11 različitih pokrajina, a kreću se od delte Nila do drevnog Egipta.

Lekcije Svete obitelji za sretan brak

Kako nas Isus, Marija i Josip mogu uputiti na pravi put u svakodnevnom životu? Pogledajte glagole akcije pripisane Mariji i Josipu u evanđeljima ovog Božića: Marija je "povjerovala", rekla "neka mi bude po tvojoj riječi", "zamotala ga" i "položila" u jasle. Josip je "uzeo Mariju", "krenuo" u Betlehem, "ustao" iz sna i "odveo dijete i majku" noću u Egipat. Ako osjećaji ljubavi izumru u vašem braku, učinite ono što su oni učinili - djelujte. Osjećaji slijede akcije, a ne obrnuto.

Kakav je otac bio sveti Josip?

Sveti Josip imao je posebno poslanje te je kao Isusov zemaljski otac bio primjer poslušnosti, služenja i ljubavi.

Molite zagovor Svete Obitelji za svoju obitelj!

"Obitelj je kolijevka života te škola ljubavi i prihvaćanja. Ona je poput prozora koji se otvara prema otajstvu samog Boga", istaknuo je papa Franjo u svojoj tweet-poruci iz 2018., nastavljajući na taj način sa svojim pratiteljima na toj društvenoj mreži dijeliti kratka promišljanja o obitelji.

Zagrebački dom Svete Obitelji

Sveta Obitelj smjestila se u Zagrebu. Dom joj je nekada bio na rubu grada, a danas je taj isti dom u širem središtu, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Držićeve avenije. Znate li o čemu se radi?

Mons. Koren: Očuvanje obitelji vidim u geslu "Hrvatska katolička obitelj dnevno moli, a nedjeljom slavi misu"

Blagdan Svete Obitelji slavi se prve nedjelje po Božiću, a njegov pravi naziv je Sveta obitelj Isusa, Marije i Josipa. Sveta Obitelj je sveta upravo zato jer je dopustila da u njezin prostor uđe Bog – Ljubav iznad svega. Kako na kršćanski način pomoći obitelji s problemima, za portal Hrvatske katoličke mreže govorio je povjerenik za pastoral braka i obitelji Zagrebačke nadbiskupije mons. Zlatko Koren.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja