Budi dio naše mreže

U četvrtak navečer od 21 do 22 sata Hrvatski katolički radio izravno će prenositi molitvu za mir u svijetu iz župne crkve u Fatimi. Na taj način HKR postaje dio svjetskog projekta "Mater Fatima" koji ima nakanu ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir. U program HKR-a uključuje se i Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija i Radio Marija Bistrica što ovaj prijenos čini jedinstvenim po povezivanju slušatelja hrvatskog jezičnog područja s Fatimom koja u molitvi želi ujediniti što više kršćana diljem svijeta.

/ mp

Do danas je prijavljeno više od 70 svetišta diljem svijeta u kojima će se moliti istodobno kad i u Fatimi, a izravan prijenos ostvarit će 90-ak medija, radija i televizija, te društvene mreže. U studiju HKR-a bit će prevoditelj dr. Franko Ćorić, zadužen za provedbu projekta u Hrvatskoj i urednica Vjerskog programa Tanja Popec.

“Mater Fatima” projekt je župne crkve u Fatimi u Portugalu koja je postojala prije velikih Gospinih ukazanja 1917. godine kada je troje malih pastira Franju, Jacintu i Luciju pozvala na molitvu krunice i žrtvu za grešnike u svijetu. Crkva je to u kojoj su kršteni mali vidioci i u kojoj je danas vrlo aktivan život vjernika. Župnik je otac Héctor Alfonso Ramírez Sanz Cerrada, a župa u četvrtak, na današnji dan, slavi stogodišnjicu rođenja za nebo jednog od vidioca, danas sveca, Franje Marta. Stoga su pokrenuli projekt kojim bi se na sat vremena u molitvi za mir, za spas duša i kao naknadu svetim srcima Isusa i Marije ujedinilo što više kršćana diljem svijeta.

Podsjetimo, mjesto molitve za mir je župna crkva u Fatimi u kojoj su kršteni fatimski vidioci. Ondje će se održati sat klanjanja, molit će se krunica i Posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu. Bit će uključeno više svjetskih jezika, kao i nakana: za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknada bezgrešnim srcima Isusa i Marije, za obraćenje Rusije te za duše u čistilištu.

Središnji molitveni vapaj upućuje se Gospi molitvom da Njezina ljubav dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica…

Osim radijskih i televizijskih postaja diljem svijeta, u ovu molitvu uključuju se i Gospina svetiša i župe koje će u vremenu od 21 do 22 sata također moliti na iste nakane.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja