Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fatima

Posveta Rusije i Ukrajine Bezgrješnomu Srcu Marijinu

Na svetkovinu Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka, tijekom obreda pokore koji će predvoditi u 17 sati u bazilici svetoga Petra, papa Franjo će posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrješnom Srcu Marijinu. Taj će čin, istoga dana u Fatimi, kao Papin izaslanik učiniti kardinal Konrad Krajewski, papinski milostinjar.

Fatima pobjeđuje neprijatelje

U Fatimi riječi “duhovna bitka” nisu korištene, iako su se podrazumijevale; dio smo jedne takve bitke, priznali mi to ili ne, a Gospa nam je dala sve potrebne smjernice da budemo pobjednici

Marijo, Majko, posudi mi svoje srce da se u njemu nastani Duh Sveti

U svojim ukazanjima Gospa je trojici mladih vidjelaca davala osobnu duhovno - ratnu obuku i opremala ih moćnim oružjem- krunicom. Sama Kraljica Majka povjerila je ove mlade u Kristovo poslanje za spas duša. Na temelju našeg krštenja i mi smo pozvani u istu misiju.

Znanstvenik opisuje Čudo Sunca u Fatimi

"Gledao sam mjesto ukazanja, u spokojnom, iako hladnom, očekivanju da se nešto dogodi, i sa sve manjom znatiželjom, jer je prošlo mnogo vremena bez ičega što bi pobudilo moju pozornost. Tada sam začuo uzvik tisuća glasova i vidio kako se mnoštvo odjednom okreće leđima i ramenima od točke prema kojoj je do sada usmjeravalo pažnju, i okreće se da gleda u nebo na suprotnoj strani."

Posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone vodit će se oko braka i obitelji

Poznato je da je sestra Lucija iz Fatime napisala pismo kardinalu Caffarri predviđajući da će se "posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone voditi oko braka i obitelji." Kao što je sestra Lucija napisala o viziji Svete obitelji: "U vremenima kao što su ova, kad se obitelj često čini neshvaćenom u obliku u kojem ju je Bog uspostavio, a napadnuta je doktrinama koje su pogrešne i suprotne svrhama zbog kojih ju je božanski Stvoritelj ustanovio, zasigurno nam se Bog želio obratiti i podsjetiti nas na svrhu zbog koje je uspostavio obitelj u svijetu." Stoga nas u poruci iz Fatime Bog poziva da okrenemo oči prema Svetoj obitelji iz Nazareta, u kojoj se On odlučio roditi i rasti u milosti i stasu, kako bi nam ponudio uzor za nasljedovanje, dok naši koraci idu putem svog hodočašća u nebo.

Molitva Gospi Fatimskoj

Izmolite ovu tradicionalnu molitvu Gospi Fatimskoj za duhovne milosti od Boga.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja