Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fatima

Znanstvenik opisuje Čudo Sunca u Fatimi

"Gledao sam mjesto ukazanja, u spokojnom, iako hladnom, očekivanju da se nešto dogodi, i sa sve manjom znatiželjom, jer je prošlo mnogo vremena bez ičega što bi pobudilo moju pozornost. Tada sam začuo uzvik tisuća glasova i vidio kako se mnoštvo odjednom okreće leđima i ramenima od točke prema kojoj je do sada usmjeravalo pažnju, i okreće se da gleda u nebo na suprotnoj strani."

Posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone vodit će se oko braka i obitelji

Poznato je da je sestra Lucija iz Fatime napisala pismo kardinalu Caffarri predviđajući da će se "posljednja bitka između Gospodina i vladavine Sotone voditi oko braka i obitelji." Kao što je sestra Lucija napisala o viziji Svete obitelji: "U vremenima kao što su ova, kad se obitelj često čini neshvaćenom u obliku u kojem ju je Bog uspostavio, a napadnuta je doktrinama koje su pogrešne i suprotne svrhama zbog kojih ju je božanski Stvoritelj ustanovio, zasigurno nam se Bog želio obratiti i podsjetiti nas na svrhu zbog koje je uspostavio obitelj u svijetu." Stoga nas u poruci iz Fatime Bog poziva da okrenemo oči prema Svetoj obitelji iz Nazareta, u kojoj se On odlučio roditi i rasti u milosti i stasu, kako bi nam ponudio uzor za nasljedovanje, dok naši koraci idu putem svog hodočašća u nebo.

Molitva Gospi Fatimskoj

Izmolite ovu tradicionalnu molitvu Gospi Fatimskoj za duhovne milosti od Boga.

Treća fatimska tajna – kako je Crkva tumači?

Crkva je sadržaj poruka koje je Majka Božja dala trima pastirima u Fatimi već objavila. O tome smo pisali i na HKM-u. Rjeđe se, međutim, u javnosti govori o teološkom komentaru koji je, uz objavljivanje trećega dijela Fatimske tajne i po nalogu sv. Ivana Pavla II. 2000. godine objavio tadašnji pročelnik Kongregacije za nauk vjere kardinal Joseph Ratzinger.

Pet mjesta koje bi svaki katolik trebao posjetiti

Za ljubitelje putovanja i katolike općenito portal Hrvatske katoličke mreže predlaže pet mjesta koje bi svaki katolik trebao posjetiti zbog njihove važnosti za Katoličku crkvu i zajednicu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja