Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mater-fatima

Marija nam u ukazanjima govori kako se danas obratiti i živjeti evanđelje

U prošlom stoljeću zabilježeno je preko 300 mariofanija. Među njima su ukazanja i neobični znakovi na slikama i kipovima Blažene Djevice Marije. Crkva je priznala njih 17 od kojih je 12 ukazanja. Neka od njih su ona u Fatimi, Lurdu, La Saletteu, ukazanje Alphonseu Ratisbonneu u Rimu, "Majke svih Naroda" u Amsterdamu, "Majke od sedam žalosti" u Ruandi i brojna druga. Jesmo li svjesni te stalne Marijine prisutnosti u našem životu i u povijesti? Plodovi ukazanja mijenjali su tijek povijesti.

Katolički mediji u molitvenoj noći s Gospom – "Mater Fatima 2020."

Svjetski molitveni projekt "Mater Fatima" i ove godine umrežio je katoličke medije hrvatskog govornog područja. Hrvatski katolički radio, Radio Marija, Radio postaja Mir Međugorje i Laudato TV svojim slušateljima i gledateljima u četvrtak navečer će prenijeti molitvu za mir iz Meksika, iz crkve podignute na mjestu kuće sv. Juana Diega koji je doživio ukazanje Gospe Guadalupske. HKR i Radio Marija od 22:30 imaju posebno marijansko bdjenje pod nazivom "Molitvena noć s Gospom", a od 23:55 do 01:00 izravno se uključuju u Meksiko povezujući s molitvom za mir u svijetu i gledatelje Laudato TV-a i slušatelje Radio postaje Mir Međugorje.

"MATER FATIMA" Molitvena noć s Gospom na HKR-u!

Hrvatski katolički radio pridružuje se u četvrtak, 20. veljače svjetskom molitvenom projektu "Mater Fatima". Od 22:30 od 01:00 pratite poseban program "Molitvena noć s Gospom: Pridruži se i obraduj Mariju!". U ponoć se uključujemo u Meksiko, u izravan prijenos euharistijskog klanjanja, molitvu krunice i posvetu Presvetom Srcu Isusovom i Bezgrješnom Srcu Marijinom. Molit će se od ponoći do 01:00 u crkvi koja je podignuta na mjestu petog ukazanja Gospe Guadalupske sv. Juanu Diegu. Uoči prijenosa, HKR donosi prigodnu emisiju s brojnim zanimljivostima o Gospi Guadalupskoj.

Molitvena noć s Gospom: Pridruži se i obraduj Mariju!

Želite li jednu noć provesti u molitvi s Nebeskom Majkom i odazvati se pozivu za posvetom Bezgrešnom Srcu Marijinu? Rezervirajte večer i noć 20. veljače za tu nakanu i postanite dio svjetskog duhovnog projekta "Mater Fatima." On želi "proširiti poznavanje srži poruka koje je Kraljica Svete Krunice u Fátimi prenijela svijetu, želi promicati dnevnu molitvu krunice kako bi postala način života: način postizanja osobnog mira, mira u obitelji i u svijetu, a time i sredstvo suradnje na ispunjenju Djevičinog obećanja: 'Na koncu će pobijediti moje Bezgrješno Srce'."

Dr. Franko Ćorić: Gospodin je bio vrlo lukav prema meni

Vjerujem zato jer imam osobno iskustvo vjere, osim onog klasičnog odgoja u obitelji i osim nekakvih drugih vanjskih naučenih stvari. To iskustvo je bilo nutarnje i ja bih se usudio čak reći 'mistično'. Bez toga mislim da vjera u Boga ne bi imala smisla, ističe povjesničar umjetnosti dr. Franko Ćorić, docent Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gost HKR-ove emisije 'Zašto vjerujem' koja se emitira u petak u 16.15.

MOLIMO ZA MIR! Slušajte prijenos molitve iz Fatime na HKR-u

U četvrtak navečer od 21 do 22 sata Hrvatski katolički radio izravno će prenositi molitvu za mir u svijetu iz župne crkve u Fatimi. Na taj način HKR postaje dio svjetskog projekta "Mater Fatima" koji ima nakanu ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir. U program HKR-a uključuje se i Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija i Radio Marija Bistrica što ovaj prijenos čini jedinstvenim po povezivanju slušatelja hrvatskog jezičnog područja s Fatimom koja u molitvi želi ujediniti što više kršćana diljem svijeta.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja