Budi dio naše mreže

Svećenik Hercegovačke franjevačke provincije fra Augustin Čordaš na svojem je YouTube kanalu objavio kratku meditaciju "Ne brini" koja nas poziva dođemo do Gospodina, sjednemo pored njegovih nogu i slušamo što nam to ima za reći. Poslušaj meditaciju pažljivo i prihvati tišinu koja će ti pomoć uroniti u mir i povjerenje.

/ im

Ne budi tjeskobno zabrinut za svoj život. Tvoje mnoge brige, tvoji strahovi i tjeskobe, tvoja zabrinutost što ti nedostaje ovo ili ono samo čini da moja milost dolazi u tvoj život puno teže. Onda kada se puno brineš, kada želiš uzeti stvari u svoje ruke, kada osjećaš vlastitu nemoć i pokušavaš kontrolirati svoj život, kada pokušavaš kontrolirati svojim poteškoćama tada gubiš puno milost. Tada gubiš odnos, tada gubiš život. Ono što tražim od tebe je da mi vjeruješ, a u tvom srcu puno je nepovjerenja. Pokušavaš sam riješiti i ne pouzdaješ se u moju pomoć. Ne vjeruješ da se moja providnost brine za tebe. Pokušavaš naći samo ljudska rješenja i tako gubiš mir. Odlaziš u nemir, ali znaj kad je tvoje srce u nemiru tada prestaje djelovanje moje milosti, tada moja ljubav ne može doći.

Ne vjeruješ da se moja providnost brine za tebe.

Zato te pozivam da dođeš do mene, do mojih nogu, da se spustiš, da odložiš tu sve svoje brige, da ušutiš i slušaš moje riječi, da budeš kao Marija koja je sjedila do mojih nogu i slušala moju riječ. Mnoge brige, tjeskobe i zabrinutost ugušit će ono sjeme Riječi koje želim da u tvome životu urodi stostruko.

Primi moju ljubav i povjeruj mi da se ja brinem za tvoj život i da te nosim i da činim ono što je nemoguće, a od tebe tražim da mi vjeruješ.

Sjedi u tišini i do mojih nogu i slušaj moju Riječ koju imam za tebe. Primi moju ljubav. Tu ću govoriti tvome srcu, a iznad svega tu u mojoj blizini, slušajući moju riječ ti ćeš doći do mira. I ja ću tvojim koracima dati svjetlost i jasnoću, vodit ću te. Sve tvoje poteškoće, sve tvoje sumnje, sve tvoje strahove ću voditi i pronaći ćeš put i izlaz jer će to biti djelovanje moje milosti, a ne tvoja snaga i ne tvoja mudrost. zato budi dovoljno malen. Prepusti s meni s pouzdanjem, s poniznošću, kao maleno dijete i ja u te prenijeti tamo gdje sam ne možeš doći. Neka tvoje srce otpočine u miru. Znaj da ja djelujem onda kada si ti u miru. Primi moj sveti mir. Primi moju ljubav i povjeruj mi da se ja brinem za tvoj život i da te nosim i da činim ono što je nemoguće, a od tebe tražim da mi vjeruješ. Neka tvoje srce danas bude ispunjeno vjerom, ne velikom, nego neka u njemu bude zrno gorušice, sitno zrno gorušice. Neka takva bude tvoja vjera i onda ćeš iskusiti kako je tvoj Bog vjeran, kako premješta planine, kako čini nemoguće u tvome životu.

Cijelu meditaciju poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja