Budi dio naše mreže

Fra Augustin Čordaš na svojem je YouTube kanalu objavio kratku meditaciju "U sredini tvoga života" koja nas poziva da pustimo Gospodina u središte života. Poslušaj meditaciju pažljivo i prihvati tišinu koja će ti dati odgovor na sva ona pitanja koja nosiš u sebi.

/ im

Što se nalazi u središtu tvoga života? Što ti je najvažnije? Pogledaj čemu poklanjaš najviše pažnje i pozornosti. Što je tvoje istinsko središte? Gospodine, otkrij mi to danas. I uvedi me u istinu o meni i mojim odnosima. Pogledaj da sam došao među svoje učenike, ja Uskrsli i ukazao se njima i stao u sredinu. Njihovi odnosi, odnosi mojih učenika postali su jasniji, čišći i slobodniji. Tek kada ja budem stao u sredinu. Tek kada su vidjeli mene u središtu svoga života, svojih odnosa mogli su početi jedini druge gledati drugačije. I tada počinje drugačija stvarnost. I tada se bude njihova zaspala srca. Kada su pogledali u sredinu, u središte i vidjeli mene, oni nisu vidjeli samo mene Živog i Uskrslog, oni su vidjeli sebe. Tek tada se može vidjeti stvarnost ispravno. Tek sada u ovom trenutku kada svjetlo svijetli iz središta bića možeš vidjeti samog sebe i bližnje. I to je ono što ti danas donosim. Dolazim u središte tvojih odnosa. Želiš li da ja budem tu? Mnogi to ne žele. Mnogi to ne shvaćaju. Mnogi misle da im to uopće nije potrebno da je to staromodno.  I mnogi zato nikada neće pronaći mir jer ne shvaćaju da pustiti mene u središte bića i svojih odnosa znači dopustiti i staviti da u središtu bude Istina. Ta Istina nikad ne stari, ne mijenja se. Kada jednom odlučiš, kada prihvatiš ti i oni koje voliš, da želite i da se trudite dopustiti Istini da bude u središtu vaših života i odnosa tada ćete gledati nju i ona će vam se otkrivati i ona ćete vidjeti nju, ali i sebe. Onda ćete vidjeti i ono što nije dobro. Vidjet ćete riječi kojima ćete izraziti to. Pronaći ćete načina da dođete bliže Istini. A ti kad se približavaš Istini približavaš se bližnjemu. Tada možeš ući u duboki odnos zajedništva. Tada nastaje prava duboka povezanost. Tada nastaje mir.

Što je tvoje istinsko središte? Gospodine, otkrij mi to danas.

Kada sam došao i stao u sredinu prvo što sam rekao svojim učenicima je: “Mir vama!” i to se događa svaki put kad u središtu tvojih odnosa bude Istina. Kada ideš prema Istini. Kada ideš zajedno s bližnjim. Kada se otvarate jedno drugom, dijelite, pričate, iznosite i tražite Istinu. U vaša srca ulijeva se mir, mir koji ispunja. Mir koji liječi. Mir koji hrani. Mir Uskrsloga. Mir koji donosi život. I to ti danas darujem. I na to te pozivam. I tebi kažem: “Mir tebi!”

Cijelu meditaciju poslušajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja