Budi dio naše mreže

U izdanju nakladničke kuće Salesiana upravo je izašao novi naslov "Korizma u obitelji: Iz srca jedne mame – razmišljanja i molitve za roditelje i djecu"+9. Riječ je o priručniku za obiteljsku molitvu prilagođenu obiteljima s djecom i našoj užurbanoj svakodnevici.

/ dz

Korizma – najbolje vrijeme za obiteljsku molitvu

Ovo je ujedno i nastavak naše uspješnice Korizma u obitelji s papom Franjom, knjige koja je bila svojevrsni molitveni vodič za proteklu korizmu. Priručnik obiluje izazovima za roditelje, potiče ih na razmišljanje o svrsi odgoja i predlaže male obiteljske odluke poput posta i milodara.

Molitveni redci za svaki dan prilagođeni su i roditeljima i djeci školske dobi. Korizma u obitelji: iz srca jedne mame praktična je knjiga koja prati obitelj na njezinu hodu prema Uskrsu. Ovaj simpatični priručnik napisala je majka petero djece, Daria Matijević, stoga smo uvjereni da će obogatiti korizmu svake obitelji.

Majka je poput Gospodina: uvijek blizu, uvijek uz nas… Srcem, mislima i molitvama. Ne prestaje nas čekati i darivati nam se.

Iz priručnika:
„Razgovarati s djecom o onomu što ih muči, ustajati noću kad su bolesni, dojiti novorođene, pomagati oko domaće zadaće, pripremati obroke, peglati odjeću, mijenjati posteljinu, čistiti kuću, spremati kolače, odvoziti na treninge i glazbenu školu, pripremiti kišobran ili kabanicu, otići u trgovinu, svečano se odjenuti za euharistiju… Sličnih radnji moglo bi se nanizati na sljedećih nekoliko stranica. Sav taj roditeljski teret i muka često me podsjete na Dragutina Tadijanovića, našega dragog pjesnika Slavonca, koji savršeno oslikava misli sv. Ivana od Križa kad kaže Dugo u noć, u zimsku gluhu noć / Moja mati bijelo platno tka.

Dirljiv opis majke koja nakon cijeloga dana u kojemu je na selu, u kući i oko životinja trebalo obaviti mnoštvo poslova, sjeda i pod slabašnim svjetlom svijeće priprema odjeću za svoje ukućane. Koje li radosti moći služiti drugomu, djeci, mužu, imajući na umu da služiš upravo Kristu. I to skrovito služenje u ljubavi, koliko god nerijetko bilo iscrpljujuće, u neprestanu ponavljanju ipak daje mnoge plodove. Možda nam djeca ne odaju priznanja jer su malena ili u pobuni pa usredotočena samo na sebe, ali ona dobro vide žrtve koje roditelji prinose za njih i gledajući roditelje koji se razdaju, mogu opipati ljubav Kristovu.“

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja