Budi dio naše mreže

Ključna riječ: salesiana

TRIBINA Napad na Ukrajinu i Crkva u Hrvatskoj

Izdavačka kuća Salesiana organizira tribinu: „Crkvo gdje si? Napad na Ukrajinu i Crkva u Hrvatskoj“, koja će se održati 7. lipnja u 20 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, Ilica 242 u Zagrebu.

Salesianina odgojna večer: Strah današnje djece je da će vas razočarati, a znate li koja je naša velika greška u odgoju?

U kakvom su odnosu tradicionalne vrjednote prema mainstream trendovima? Kako se treba postaviti katolička obitelj pred suvremenim izazovima (Internet, mediji, potrošačko društvo)? Na koji način danas odgajati djecu? Odgovore na ova pitanja ponudili su predavači na "Salesianinim odgojnim večerima" 27. listopada na zagrebačkom Jarunu u crkvi "Sveta Mati Slobode" psihologinja i psihoterapeutkinja Ljubica Duspara i svećenik salezijanac don Mihovil Kurkut.

"My propovijedi" - nova knjiga don Damira Stojića

Don Damir Stojić, svećenik, salezijanac kojemu tisuće mladih hrli izdao novu knjigu koja sadrži njegove propovijedi. Njegove su propovijedi uvijek zanimljive i poučne. Umije, kao malo tko, jednostavno prenijeti velike teološke istine, nerijetko i vrlo duhovitim primjerima iz života. Knjiga "My propovijedi" bila je tema emisije Aktualno HKR-a, a o knjizi su govorili autor knjige don Damir Stojić i urednica knjige prof. dr. Nada Babić.

Korizma u obitelji: iz srca jedne mame

U izdanju nakladničke kuće Salesiana upravo je izašao novi naslov "Korizma u obitelji: Iz srca jedne mame – razmišljanja i molitve za roditelje i djecu"+9. Riječ je o priručniku za obiteljsku molitvu prilagođenu obiteljima s djecom i našoj užurbanoj svakodnevici.

Zašto su u strahu velike oči? Kako s djecom pričati o stahu?

Obitelj Antolčić govori o strahu koji su proživjeli tijekom potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka. Govorili su o vlastitim strahovima, ali i o strahovima svoje djece te su dali i neka rješenja, odnosno dali su prijedloge na koji način razgovarati s djecom o strahu.

Novi don Boscov 'kanal' za pouku, odgoj, znanje, ali i smijeh

U sjeni sveprisutne korona-krize i, paralelno s njom, očitog 'virtualnog proljeća' u Crkvi u Hrvata tolikih 'podcast-ova', novih YouTube kanala i nebrojenih video uradaka, kako je trajalo prisilno zatišje ove školske godine, tako je u tišini raslo i stasalo jedno vrlo vrijedno, u duhu vremena, odgojno-obrazovno oruđe, ili kako ga je HKM nazvao, novi don Boscov 'kanal' za pouku, odgoj, znanje, obrazovanje, ali i usputni osmijeh.

Sa suprugom ne razgovaram ni 18 minuta dnevno. Znate li zašto?

"Ponekad dok slušam o čemu ljudi razgovaraju, upitam se što bi neko maleno bezazleno dijete dok sluša što se razgovara pomislilo kad bi čulo naše izraze podsmijeha, gorčine, bezvoljnosti, razočaranja, kako govorimo o životu, našim bližnjima, o odnosu prema radu. Bi li poželjelo živjeti takav život? Bi li to moglo doživjeti kao poticaj za život u braku, obitelji? Bi li mu to pomoglo da živi u poštovanju i samopoštovanju? Bi li poželjelo biti čovjek poput nas?"

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja