Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majcinstvo

Otvoren Centar za život u Vinkovcima

Ovo je službeno otvorenje četvrtog centra nakon onih u Zagrebu, Splitu i Zadru. Centar će biti savjetovalište za trudnice u kojemu će svima koji dođu po savjet i konkretnu pomoć na raspolaganju biti razni stručnjaci: psiholozi, psihoterapeuti, psihijatri, svećenici, ginekolozi, odvjetnici i socijalni radnici te volonteri inicijative "40 dana za život".

Korizma u obitelji: iz srca jedne mame

U izdanju nakladničke kuće Salesiana upravo je izašao novi naslov "Korizma u obitelji: Iz srca jedne mame – razmišljanja i molitve za roditelje i djecu"+9. Riječ je o priručniku za obiteljsku molitvu prilagođenu obiteljima s djecom i našoj užurbanoj svakodnevici.

Nevidljiva svetost majčinstva

Predavačica Emily Wilson napisala je kako ju brojne mlade djevojke znaju pitati zašto nisu toliko poznate svetice koje su bile majke te je odlučila podijeliti svoje iskustvo i "nevidljivu svetost" majčinstva.

Pročitajte pismo koje je Chiara Corbella Petrillo prije smrti napisala svome sinu Francescu

"Nemoj se nikada obeshrabriti, dragi moj sine, jer Gospodin nikada ništa ne oduzima. Ako nam nešto ne daje, to je samo zato što nam želi dati puno više. Zahvaljujući Mariji i Davideu još smo se više zaljubili u vječni život i više se ne bojimo smrti. Bog nam ih je uzeo kako bi nam dao veće srce, otvoreno za prihvaćanje vječnosti već sada u ovome životu", zapisala je Chiara Corbella Petrillo u pismu svome sinu Francescu, nakon čijeg je rođenja preminula od posljedica teške bolesti.

Nova knjiga o papi Franji i njegovom dijalogu s ženama svijeta

Autorica Nina Fabrizio ističe kako papa Franjo ostvaruje dijalog sa svim ženama svijeta, a njegov poseban odnos sa ženama proizlazi iz, među ostalim, njegove pobožnosti Gospi i majčinstvu koje ona pruža Crkvi. Fabrizio je također napomenula kako Papa smatra da je danas majčinstvo poniženo i stavljeno na stranu te da svijet treba prepoznati ljepotu majčinstva, ali i ulogu žena koje su važan dio cijeloga društva.

Zašto je Blažena Djevica Marija uzor svim majkama?

Ništa nije ljepše i zahtjevnije od majčinstva. Sve majke na svijetu pozvane su njegovati, voljeti i odgajati svoju djecu te ih izvoditi na svjetlo, u prisutnost Božje ljubavi. U ovome se velikom pothvatu mogu osloniti na pomoć i primjer koji nudi Blažena Djevica Marija.

Da uopće živim trebam zahvaliti majci koja mi je život dala!

Domagoja Pejića, dugogodišnjeg djelatnika, sada suradnika Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi pamte po hodočašću 2004. kada se uputio pješice iz Zagreba u Rim, u sklopu projekta "1000 kilometara za Papu", s nakanom da papi Ivanu Pavlu II. čestita 84. rođendan i zahvali mu u ime svih Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Pejić je nedavno pokrenuo blog s namjerom da se očuva zahvalno sjećanje na svetog papu Ivana Pavla II.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja