Budi dio naše mreže

Ključna riječ: majcinstvo

Nova knjiga o papi Franji i njegovom dijalogu s ženama svijeta

Autorica Nina Fabrizio ističe kako papa Franjo ostvaruje dijalog sa svim ženama svijeta, a njegov poseban odnos sa ženama proizlazi iz, među ostalim, njegove pobožnosti Gospi i majčinstvu koje ona pruža Crkvi. Fabrizio je također napomenula kako Papa smatra da je danas majčinstvo poniženo i stavljeno na stranu te da svijet treba prepoznati ljepotu majčinstva, ali i ulogu žena koje su važan dio cijeloga društva.

Zašto je Blažena Djevica Marija uzor svim majkama?

Ništa nije ljepše i zahtjevnije od majčinstva. Sve majke na svijetu pozvane su njegovati, voljeti i odgajati svoju djecu te ih izvoditi na svjetlo, u prisutnost Božje ljubavi. U ovome se velikom pothvatu mogu osloniti na pomoć i primjer koji nudi Blažena Djevica Marija.

Da uopće živim trebam zahvaliti majci koja mi je život dala!

Domagoja Pejića, dugogodišnjeg djelatnika, sada suradnika Hrvatskoga katoličkog radija, mnogi pamte po hodočašću 2004. kada se uputio pješice iz Zagreba u Rim, u sklopu projekta "1000 kilometara za Papu", s nakanom da papi Ivanu Pavlu II. čestita 84. rođendan i zahvali mu u ime svih Hrvata katolika za sve što je učinio za hrvatski narod. Pejić je nedavno pokrenuo blog s namjerom da se očuva zahvalno sjećanje na svetog papu Ivana Pavla II.

MAJČIN DAN Kako ga proslaviti ako ne živite blizu majke?

Pomoću moderne tehnologije gledajte najdraži film uživo i komentirajte ga, a možete i zajedno kuhati putem video poziva! Ne volite filmove, ili vas i vašu majku vežu neke druge stvari? Vjerujemo da ćete pronaći način da razveselite svoju mamu i uljepšate joj dan unatoč fizičkoj distanci.

Diplomirala s dvoje djece u naručju, a sada je doktorandica - upoznajte Tihanu Kušter!

U dvadesetoj je godini ušla u brak, na dodjeli diplome u naručju je nosila dvoje djece, a trenutno je na poslijediplomskom studiju Predmoderne povijesti. Sa suprugom Filipom odgaja trogodišnju Agatu i dvogodišnjeg Augusta. U slobodno vrijeme uređuje portal za popularizaciju humanistike. O svome iskustvu ranog ulaska u brak i majčinstva za Hrvatsku katoličku mrežu je posvjedočila Tihana Kušter.

Očinstvo u vrijeme kada i majke odlaze u 'lov'

„Biti otac i majka posljednjih je desetljeća doživjelo značajne promjene”, poručuje komunikologinja dr. Irena Sever Globan u 'Ženska strana medalje', novoj rubrici mjesečnika Kana, kršćanske obiteljske revije, koja je 2019. ušla u svoju jubilarnu 50. godinu postojanja. I s novim primjetnim licem i naličjem, rubrikama i izgledom - znači novom osvježenom uređivačkom politikom ovoga magazinskog izdanja Kršćanske sadašnjosti, nakladnika Zagrebačke nadbiskupije.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja