Budi dio naše mreže

Đavao zna da se u ispovijedi peru grijesi i zato obeshrabruje ljude na ispovijed, a ako se čovjek ispovjedi neprijatelj ga na sve načine nastoji osramotiti. Ne nasjedajmo na neprijateljeve lukavštine i laži. Zagledajmo se s pouzdanjem u Isusovo milosrdno srce i pristupajmo Mu s povjerenjem.

/ dz

Na Facebookovoj stranici The Australian Catholics Page osvanuo je kratak, ali vrlo važan tekst o đavoljoj taktici koja dušu nastoji obeshrabriti da pristupi Božjem milosrđu. Ne zaboravimo da nas Bog ljubi neizmjernom ljubavlju i čuvajmo se lakoga, a pogotovo teškoga grijeha da tu ljubav ne povrijedimo.

Znate li đavolju taktiku? Kad Đavao zna da neki čovjek ima teži ili lakši grijeh, pokušava ga spriječiti da se pokaje. U tu svrhu na bilo koji način omalovažava težinu grijeha, sugerirajući sljedeće misli: “Nije važno, Bog će ti to oprostiti” – i tako dalje. A demon čak pokušava natjerati čovjeka da zaboravi na to. Ali kada ovaj čovjek uspije priznati grijeh svom duhovnom ocu u ispovijedi, đavao na sve načine povećava težinu grijeha, sugerirajući da je taj grijeh toliko velik da ga Bog nikada neće oprostiti. I pokušava dovesti do osobu u depresiju i očaj. Vidiš kako je lukav neprijatelj? On zna da se u ispovijedi peru grijesi i zato obeshrabruje ljude na ispovijed, a ako se čovjek ispovjedi neprijatelj ga na sve načine nastoji osramotiti.

– Sveti starac Varsanufije Optinski

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja