Budi dio naše mreže

Ključna riječ: milosrde

Kako đavao pokušava spriječiti dušu da se vrati Bogu

Đavao zna da se u ispovijedi peru grijesi i zato obeshrabruje ljude na ispovijed, a ako se čovjek ispovjedi neprijatelj ga na sve načine nastoji osramotiti. Ne nasjedajmo na neprijateljeve lukavštine i laži. Zagledajmo se s pouzdanjem u Isusovo milosrdno srce i pristupajmo Mu s povjerenjem.

Fra Ivan Hrkać: Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine

Isus od nas traži da otvorimo oči, da će se on skrivati u najpotrebnijima, u najmanjima, u onima odbačenima, prezrenima, gladnima, žednima, u svima onima koji su na rubu našega društva. Djela, a ne riječi. Naša vjera treba biti pretočena u djela, a naše riječi u čine, da činimo ono što govorimo”, naglasio je fra Ivan Hrkać.

Zašto uzdižemo križ?

Mi smo privilegirani jer je Krist patio i umro za naše grijehe. Sada su neki ljudi skloni zaboraviti njegovu patnju i usredotočiti se samo na prazan križ. Iako je križ sigurno snažan znak našeg spasenja, ne možemo zaboraviti žrtvu koju je Krist učinio savršenim podnošenjem križa.

Sv. Petar Krizolog o molitvi, postu i milostinji

Post ne donosi ploda ako ga ne "zalijeva" milosrđe. Post presuši kad presuši milostinja. Milostinja je prema postu kao kiša prema zemlji. Koliko god obrađivali svoje srce, čistili tlo svoje naravi, iskorjenjivali poroke, sijali kreposti, ako ne oslobodite izvore milosrđa, vaš post neće uroditi plodom.

Kako smo u trčanju za svjetovnim ostavili za sobom ono Božje?

Nema milosrđa ako nema pravednosti. Ako će ti se apriorno sve oprostiti bez tvog pokajanja, bez tvoje želje za popravkom, ako nema grijeha, postoji li onda uopće milosrđe, ili je to samo Bog koji je malo glupav i ne zna razliku dobra i zla?

Pozvani smo nasljedovati Krista u poniznosti

Tko je od nas ikad na proslavu svoga rođendana umjesto prijatelja i obitelji pozvao „siromahe, sakate, hrome, slijepe”? Znači li to da nitko od nas nije čovjek evanđelja ili možda u ovoj Isusovoj prispodobi postoji nešto dublje što, po običaju, ne primjećujemo?

Prepoznati pravu vrijednost molitve

Odvajamo vrijeme za jelo, spavanje, piće, vježbanje, spavanje, rad itd., jednostavno zato što smo uvjereni u njihovu pravu vrijednost. No, što je s molitvom? Prepoznajemo li vrijednost molitve i što ona čini u našim životima?

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja