Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ispovijed

ISPOVIJED Pamti li svećenik grijehe vjernika?

Što svećenik misli o vama i vašim grijesima? Pamti li ih? Svoje svjedočanstvo donosi svećenik Mike Schmitz. Pročitajte što svakodnevno proživljava ispovijedajući vjernike.

Zašto grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu?

Grijeh odvaja čovjeka od Boga. U sakramentu ispovijedi vraćamo se Bogu i susrećemo se s Njegovom ljubavlju i milosrđem. Sveti Augustin tvrdio je da je ispovijed čudo veće i od samoga stvaranja svijeta. No, zašto svoje grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu? On zna da se kajemo za svoje grijehe, no je li to dovoljno?

Mons. Ramos: Gospodin može sve okrenuti na dobro, ne odustaj!

"Ponekad se bojimo vlastite grešnosti i govorimo: grešan sam, a onda čujemo Gospodinov glas: Kako mi je drago kad vidim da se trudiš, da ne odustaješ, da si ustrajan!" Riječi su to s pete i posljednje u nizu tribina pod zajedničkim nazivom "Korizma u Hrnetiću" koja se bavila temom ispovijedi. Predavanje je u nedjelju 7. travnja u Crkvi Hrvatskih Mučenika u Hrnetiću držao poznati ispovjednik mons. Jorge Ramos, svećenik Prelature Opus Dei. Predavanje je bilo inspirirano Isusovim riječima ženi grešnici: "Ni ja te ne osuđujem!"

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja