Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ispovijed

Grijehe treba okajati, a ne opravdavati

“Bog stvara ni iz čega. Divno kažeš. Da, doduše, ali on čini ono što je još divnije: od grješnika stvara svece”. Kristov način opraštanja jedinstven je jer On doista tjera grijehe tako da pokajnik može nastaviti svoj život slobodan od ljage grijeha koja bi ga inače ometala.

POD KRIŽEM Sakramenti nam pomažu na putu cjeloživotnog obraćenja

U HKR-ovoj emisiji "Pod križem" u utorak, 25. travnja o važnosti sakramenata na putu čovjekovog cjeloživotnog obraćenja govorio je vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici koji poručuje "Obraćenje je zaokret od Smrti prema Životu, to je opredjeljenje za Boga."

Kako se dobro ispovjediti?

Tekst o ispitu savjesti i sakramentu pokore pripremio je liturgičar vlč. mr. sc. Tomislav Hačko.

Vjernik bi se trebao ispovjediti prije Uskrsa!

"U ovim danima Velikoga tjedna svećenici su u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu na raspolaganju za sakramenat ispovijedi, pomirenja i pokore od jutarnjih 7 sati do navečer u 19 sati. Potrebno se dobro pripremiti, napraviti dubinski ispit savjesti i svoga života i potrebno je posvijestiti si da sigurno možemo biti bolji nego što trenutno jesmo", za Hrvatski katolički radio rekao je rektor zagrebačke katedrale mons. Zlatko Koren.

POD KRIŽEM Priznati grijeh put je u slobodu

Sotona nikoga ne napada izravno, nego izvrće Božje riječi i u čovjekovo srce sije sumnju u Boga. Može li se i kako čovjek oduprijeti zlu, grijehu i napasti bila je tema HKR-ove emisije "Pod križem" koju je 28. ožujka vodio župnik župe sv. Josipa u zagrebačkim Gajnicama vlč. Branimir Budinski.

1 2 3 11
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja