Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ispovijed

Sprječava li vas sram da priznate i ispovjedite svoje grijehe?

"Dobro znamo što je stid. Tako ga često sakrivamo (...) Isus preuzima na sebe tvoj stid. Ničega se više ne moraš stidjeti. Ne bježi od svoje prošlosti jer to si ti! Bog te je već tada oblikovao iako se dogodio grijeh. No sada on tvoj stid, nakon ispovijedanog grijeha, nosi na sebi. Ne boj se svoje stidljive prošlosti. Ne bježi od sebe."

ISPOVIJED Pamti li svećenik grijehe vjernika?

Što svećenik misli o vama i vašim grijesima? Pamti li ih? Svoje svjedočanstvo donosi svećenik Mike Schmitz. Pročitajte što svakodnevno proživljava ispovijedajući vjernike.

Zašto grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu?

Grijeh odvaja čovjeka od Boga. U sakramentu ispovijedi vraćamo se Bogu i susrećemo se s Njegovom ljubavlju i milosrđem. Sveti Augustin tvrdio je da je ispovijed čudo veće i od samoga stvaranja svijeta. No, zašto svoje grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu? On zna da se kajemo za svoje grijehe, no je li to dovoljno?

Mons. Ramos: Gospodin može sve okrenuti na dobro, ne odustaj!

"Ponekad se bojimo vlastite grešnosti i govorimo: grešan sam, a onda čujemo Gospodinov glas: Kako mi je drago kad vidim da se trudiš, da ne odustaješ, da si ustrajan!" Riječi su to s pete i posljednje u nizu tribina pod zajedničkim nazivom "Korizma u Hrnetiću" koja se bavila temom ispovijedi. Predavanje je u nedjelju 7. travnja u Crkvi Hrvatskih Mučenika u Hrnetiću držao poznati ispovjednik mons. Jorge Ramos, svećenik Prelature Opus Dei. Predavanje je bilo inspirirano Isusovim riječima ženi grešnici: "Ni ja te ne osuđujem!"

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja