Budi dio naše mreže

Ključna riječ: ispovijed

Koje su prednosti redovite ispovijedi?

Postoje brojni razlozi zašto se ljudi boje pristupiti sakramentu ispovijedi, no ono nam u život ulijeva brojne milosti koje nismo čak ni svjesni.

Možemo li zadobiti oproštenje grijeha bez svećenika?

Osobe koje umiru bez bolničkih kapelana, ali i obitelji od kojih se traži da ostanu u kućama, a ne mogu doći do svećenika zbog izvanredne situacije, odnosno pandemije, papa Franjo podsjetio je na Katekizam i "pokajanje" kojim se može dobiti oprost grijeha.

Sprječava li vas sram da priznate i ispovjedite svoje grijehe?

"Dobro znamo što je stid. Tako ga često sakrivamo (...) Isus preuzima na sebe tvoj stid. Ničega se više ne moraš stidjeti. Ne bježi od svoje prošlosti jer to si ti! Bog te je već tada oblikovao iako se dogodio grijeh. No sada on tvoj stid, nakon ispovijedanog grijeha, nosi na sebi. Ne boj se svoje stidljive prošlosti. Ne bježi od sebe."

ISPOVIJED Pamti li svećenik grijehe vjernika?

Što svećenik misli o vama i vašim grijesima? Pamti li ih? Svoje svjedočanstvo donosi svećenik Mike Schmitz. Pročitajte što svakodnevno proživljava ispovijedajući vjernike.

Zašto grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu?

Grijeh odvaja čovjeka od Boga. U sakramentu ispovijedi vraćamo se Bogu i susrećemo se s Njegovom ljubavlju i milosrđem. Sveti Augustin tvrdio je da je ispovijed čudo veće i od samoga stvaranja svijeta. No, zašto svoje grijehe ispovijedamo svećeniku, a ne izravno Bogu? On zna da se kajemo za svoje grijehe, no je li to dovoljno?

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja