Budi dio naše mreže

Ključna riječ: milost

Naša ljudskost dostiže nebo u Kristovu uzašašću

U propovijedi održanoj na Uzašašće, sveti Lav Veliki (oko 400. – 461. po Kr.) gorljivo je podsjetio svoju publiku da je „naša jadna ljudska narav uznesena u Kristu iznad svih nebeskih četa, iznad svih redova anđela , preko najviših nebeskih sila do samog prijestolja Boga Oca”.

Karizma misijskoga poziva

Misije su karizma, milost ili dar koji aktivno i dinamično djeluje u životu onoga tko se istinski i bez pridržaja odazove tom pozivu. Otvoreni tome daru, misionari postaju neustrašivi navjestitelji Boga u najudaljenijim krajevima svijeta.

Očevi su danas potrebni više nego ikad prije

U modernom društvu nedostaju muškarci koji predstavljaju pozitivnu sliku očinstva. Očevi obitelji ne igraju uvijek ulogu koju bi trebali preuzeti i više ne znaju kako se ponašati. Očinstvo je u krizi u Crkvi; ono pati i u svijetu obrazovanja i školi.

Ozdravljenje kao katolička stvarnost

Mogu li i laici ozdravljati ljude? Koja je uloga sakramenta bolesničkog pomazanja u ozdravljenju? O ovim temama u Argumentima HKR-a urednice Diane Tikvić govorili su mons. Marinko Miličević, generalni vikar Gospićko-senjske biskupije, Damir Zukan, nacionalni koordinator Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom i Ante Bilaver, magistar teologije i voditelj Službe ozdravljanja zajednice 'Božja pobjeda'.

Zbaciti težinu grijeha

Svaki grijeh koji počinim mišlju, riječju ili djelom pretvara se u prtljagu koju nosim sa sobom. Kako se ta težina nakuplja, počinjem osjećati suhoću u svom molitvenom životu. "Ispovijed je čin poštenja i hrabrosti - čin povjeravanja sebe, iznad grijeha, milosrđu Boga koji voli i oprašta", rekao je sv. Franjo Saleški.

Krivnja i Božje najnježnije očinstvo

Bojali su se Božjeg svjetla jer su bili goli, jer su vidjeli sebe u prodornom svjetlu onakvima kakvi su stvarno bili, kakvi su sada postali; i stoga im je Božja prisutnost, koja je do sada bila izvor njihove radosti, bila bolna. No Bog je i tada, kao i kroz cijelu povijest djelovao stavom najnježnijeg Očinstva.

Milost svakodnevne mise

Trudim se svakodnevno ići na misu jer volim Isusa, želim provoditi vrijeme s njim, želim mu zahvaliti za sve njegove blagoslove i jer znam da trebam njegove milosti.

Gospina najveća radost

Kako rastemo u milosti, poput Gospe, naš najveći užitak postaje gledati Krista. To nas priprema za blaženo gledanje, onoga što "oko ne vidje, ni uho ne ču, ni u srce čovjeku ne dođe", onoga što je "Bog pripravio onima koji ga ljube" (1. Kor 2,9).

Dar straha Gospodnjeg

Strah Gospodnji koji je ubrojen među sedam darova Duha Svetoga je sinovski ili čisti strah. Zajedno s drugim darovima Duha Svetoga, Strah Gospodnji ne djeluje na ljudski način, već na anđeoski, ili bolje rečeno na Božji način.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja