Budi dio naše mreže

"Preko hodže, gatara, vidovnjaka i tarot majstora do iskustva živoga Boga" bila je tema emisije "Duhovno-duhovite večeri" u kojoj je gostovala Irena Kužnar u utorak, 22. veljače. Emisiju vodi fra Stjepan Brčina iz zagrebačkog samostana na Svetom Duhu.

/ md

Fra Stjepan Brčina upozorio je kako se vjernici nikako ne bi smjeli utjecati osobama koje liječe bilo kakvom energijom i nazivaju se iscjeliteljima jer je to grijeh bez obzira u kakvoj se životnoj situaciji nalazili i s kojim se problemima suočavali. Jedino nas Isus Krist može izliječiti i spasiti.

Važno je napomenuti i da vidovnjaci, vračare i vještice nemaju moći i ne mogu utjecati na zlo i na zle duhove. “Oni se sami podvrgavaju pod vlast sotone koji želi uspostaviti svoju crkvu”, istaknuo je fra Stjepan Brčina.

Gatanje i tarot – vrlo je lako upasti u zamku

Irena Kužnar potražila je pomoć hodže zbog ljubavnih problema i zaista je vjerovala da će joj pomoći. Kada se pojavila na vratima hodža ju je pozdravio imenom, a ona je u sebi razmišljala kako on sigurno zna sve o njoj kada joj je znao ime. Pritom je zaboravila da je svoje ime već spomenula u telefonskom predstavljanju.

Prijateljicama je, također savjetovala odlazak kod hodže jer joj se svidjelo ono što je ondje čula. Njezin dan započinjao je i završavao horoskopom koji je pretraživala i na stranim portalima, a u društvu su međusobno razgovarali o numerolozima i vidovnjacima.

Više nisam ni proživljavala svoju sreću kada se nešto pozitivno dogodilo, nego bih zvala vidovnjaka da ga pohvalim što je pogodio moju sudbinu.

“Prijateljica mi je rekla za jednu numerologinju i otišle smo na seansu. Platila je za obje, jer ja nisam htjela ići. Dvjesto eura platila je za to da smo sjedili u dvorani i slušali što nam priča. Kasnije smo stali u red, a numerologinja nam je lijepila rižu na čelo. Dobili smo vodicu koju smo tijekom šest mjeseci trebali piti po jedan gutljaj dnevno. Garantirala je da će nam to pomoći i navodila nas je na ponovni dolazak”, istaknula je Kužnar i dodala kako je i mnoge prijateljice zvala na razgovor, a onda su i one nju zvale te se tako stvorio krug ljudi koji je se zanima za vidovnjaštvo i astrologiju.

“Više nisam ni proživljavala svoju sreću kada se nešto pozitivno dogodilo, nego bih zvala vidovnjaka da ga pohvalim što je pogodio moju sudbinu”, ističe Kužnar i dodaje “sve se svodi na pozive vračevima koji sve najbolje znaju i svaki problem uspješno rješavaju”. Kada bi se pojavio neki problem, prvo što bi napravili bilo je “bacanje karata”.

Ističe da se jako lako može upasti u ovu zamku, što se osobito događa mladima koji se zaljubljuju. “Vrlo brzo osoba se uhvati u zamku i više ništa ne rješava bez pogleda u karte i zvanja tarot majsotra”, naglasila je.

“Meni su toliko puta gledali u karte, da sam ja već napamet znala što koja znači. Dogodile bi se da se nije ostvarilo ono izrečeno, ali i dalje sam vjerovala”, kazala je.

Posljedica je osjećaj praznine. Osjetiš da je sreća trenutna i da brzo propadne

Odlazak u Kuću susreta Tabor

“Posljedica je osjećaj praznine. Osjetiš da je sreća trenutna i da brzo propadne. Nisam bila svjesno koliko je opasno to što sam radila”, kazala je Kužnar.

Na prijedlog majke otišla je u Kuću susreta Tabor na razgovor s fra Ivanom Matićem. “Kada sam odlučila krenuti u Tabor đavao me intenzivno napadao. Noću mi se tresao krevet, nisam mogla spavati, pri molitvi krunice događalo mi se da sam ih stalno gubila i pucale su mi”, svjedoči Kužnar.

Pridružila se molitvi otklinjanja u Taboru, a prilikom spomena gatanja i vraćanja, jako se tresla i nije bila svjesna što joj se događa. “Kao što i sam naziv emisije fra Ivana Matića glasi “Novo srce”, tu sam spoznala živoga Boga i tu je Isus ušao u moj život”, svjedoči.

Želim mladima reći koliko je opasno gatanje i koliko je povodljivo. Uzmite krunicu i molite.

Fra Ivan Matić dao joj je dvije krunice. S jednom je spavala, a u drugoj je molila za osobu koju Bog priprema za nju. “Počela sam moliti krunicu svaki dan i svake sam nedjelje odlazila na misu”, istaknula je.

Irena Kužnar prigrlila je Isusa i više nikada nije otvorila horoskop. “Želim mladima reći koliko je opasno gatanje i koliko je povodljivo. Uzmite krunicu i molite. Kada dođe prava osoba to ćete osjetiti”, poručila je i dodala kako je ljubav svoga života čekala trideset godina. Molila je i strpljivo čekala tri godine.

Ono što unosimo u sebe, to postajemo

Fra Stjepan Brčina skrenuo je pozornost na važnost redovitog čitanja Svetog Pisma i redovite molitve. “Ako čitam Bibliju, imat ću mentalitet Isusa Krista, a ne osuđivački mentalitet. Mi smo svi odgovorni pred svojom savjesti – svatko za sebe. Potičem da tražite Krista koji nikada nikoga neće razočarati”, zaključio je fra Stjepan Brčina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja