Budi dio naše mreže

"Kako je bilo nositi Živu Riječ u nepoznate dijelove svijeta kada su druga božanstva bila na vrhuncu svoje moći, a za Isusa još nitko nije čuo? U njihovoj riječi nije bilo straha jer ih je nosila milost, ludost i predanje", piše fra Zvonko Benković na društvenim mrežama.

/ im

Živjeti od Božje riječi

Jesi li se ikada pitao kako je bilo biti Isusov učenik? Što su sve sami morali podnijeti da bismo mi povjerovali? Na što su sve bili spremni kako bi prenijeli u što su sami povjerovali? Koja je bila snaga njihove vjere? Koja ih je milost nosila? Koja ih je ludost motivirala da ustraju unatoč pogibelji koja im je prijetila?

Jesi li se ikada pitao kako je bilo biti Isusov učenik?
Jesi li se ikada pitao što je čovjek bez vjere? Možeš li samo zamisliti koja je to bila milost biti uz Isusa, biti jedan od pozvanih učenika, povjerovati na Riječi, ostaviti sve za sobom i krenuti putem riječi, svakodnevno slušati što je govorio, gledati ga i vidjeti Božjega Sina? Ma, možda bi bilo dovoljno čuti glas njegovih učenika i povjerovati na Riječ koju su sami čuli. Kako je bilo nositi Živu Riječ u nepoznate dijelove svijeta kada su druga božanstva bila na vrhuncu svoje moći, a za Isusa još nitko nije čuo? U njihovoj riječi nije bilo straha jer ih je nosila milost, ludost i predanje.
Kako ti danas živiš svoju vjeru? Imaš li snage biti radosni vjesnik Božje riječi i evanđelja Isusa Krista?
Možeš li samo na trenutak promisliti na što su sve bili spremni i kako ih je vjera nosila? A zašto? Jer ih je nosila Ljubav. Kako ti danas živiš svoju vjeru? Imaš li snage biti radosni vjesnik Božje riječi i evanđelja Isusa Krista?

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja