Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-zvonko-benkovic

Molitva za svetost i naše obitelji

Na svom Facebook profilu "Odmor duše" fra Zvonko Benković podijelio je molitvu za svetost i naše obitelji. Danas na blagdan Svete Obitelji molimo za naše obitelji.

Fra Zvonko Benković: A gdje ćeš ti za advent?

Na svom Facebook profilu "Odmor duše" fra Zvonko Benković podijelio je razmišljanje kojim potiče svakoga od nas da ovoga došašća ne zaboravimo na ono najvažnije - rođenje Sina Božjega.

Bog ne dopušta da nas zlo uplaši i da se razbježimo kao ovce bez pastira

Osjećam da bismo trebali krenuti u duhovnu obnovu postom i molitvom, odricanjem i priznanjem grijeha kako bismo se vratili katoličkim vrijednostima, pročistili naslijeđenu tradiciju i pobožnosti i dopustili da nam Bog po Presvetoj Krvi Kristovoj iscijeli rane duše i tijela kako bismo bili dostojni obnoviti ‘posavsku katedralu‘ i onu fizičku, a još više onu duhovnu. Ona je temelj bez kojega ne možemo živjeti, ona je duboko ugrađena u naše korijene bez obzira gdje živjeli.

Što s mrgudima ovih blagih dana?

Možda im treba duži proces, možda čekaju Badnjak da shvate što se zbiva ili jednostavno nisu još spremni. Možda ih ove godine Božić zaobiđe bez obzira koliko darova podijelili, na koliko slavlja bili jer bez Slavljenika ni radost ne može biti potpuna. A ti se raduj i ne dopusti da ti tu milost ukrade jedan mrgud.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja