Budi dio naše mreže

Posljednja emisija ove sezone Duhovno-duhovitih večeri posvećena je molitvi zahvale Bogu za sve uslišane molitve i dojmovima, odnosno osvrtima slušatelja HKR-a o emisiji. Urednik i voditelj emisije je fra Stjepan Brčina.

/ md

“Bože ti si radost u ovoj tuzi u ovim danima našega života. Ti si radost Isuse jer si tu i u tvojoj prisutnosti naše srce postaje radosno. Večeras, Gospodine stojim pred tobom i želim ti zahvaliti na daru životu, na daru svećeništva i onog za što si me pozvao da služim u tvome narodu”, započeo je molitvu fra Stjepan te nastavio: “Hvala ti Gospodine na svakom blagoslovu koji si na naše slušatelje iznio preko ove emisije. Hvala ti Gospodine na svakoj osobi koja je ovdje bila svjedokom vjere i tvoje ljubavi.”

Duše Sveti, Duše Boga živoga, razlij se u naša srca.

“Gospodine, večeras dolazimo pred tebe radosni jer si nam dao dah života. Draga sestro i dragi brate, možda si pritiješnjen brigama i bolesti, no unatoč svemu što smo danas proživjeli, Isus daje snagu i radost. Dođimo zato pred njega i crpimo mir i ljubav. Duše Sveti, Duše Boga živoga, razlij se u naša srca. Isuse, molim te dotakni svaku osobu koja sluša ovu emisiju. Molim te za svaku majku koja je zabrinuta za svoje dijete i za svoju egzistenciju. Molim te za svaku baku koja je napuštena i koja je bolesna. Molim te za naše mlade koji možda lutaju i traže smisao svoga života”, kazao je fra Stjepan.

 Večeras ti zato želimo reći ‘oprosti, Isuse što smo tako zaboravni’. I ‘hvala ti Isuse na daru savjesti koja nam često govori što nam je činiti’.

“Često Isuse klonemo jer smo pritiješnjeni brigama i zaboravljamo da si ti iznad svega. Često zaboravljamo da si ti ozdravljao bolesne i da ozdravljaš i danas. Često zaboravljamo Isuse, da si ti onaj koji odagna strah i tjeskobu. Često zaboravljamo Isuse da nam je umrijeti, ali i da nam je uskrsnuti. Večeras ti zato želimo reći ‘oprosti, Isuse što smo tako zaboravni’. I ‘hvala ti Isuse na daru savjesti koja nam često govori što nam je činiti’. Hvala ti Isuse što nas neprestano pozivaš da se vraćamo k tebi. Ti si, Isuse sama ljubav i dobrota”, ističe u molitvi fra Stjepan.

Fra Stjepan je pozvao da zamislimo Isusa kako nas grli i govori nam da nas voli. Da nam govori kako razumije našu patnju i našu bol. “Prepusti Isusu svoju patnju i svoju bolest. Isus je u Svetome Pismu rekao ‘uzmite moje breme, breme je moje lako’. Isus sve dijeli s nama. Večeras zato u svome srcu ponavljaj i zahvaljuj Bogu što ti je dao snagu. Možda ti Gospodin nije oduzeo patnju, ali dao ti je snagu koja dolazi od njega. Dao ti je takvu vjeru da možeš i brda premještati. Podigni svoj pogled prema nebu jer tamo je naš početak i kraj. Tamo je naš smisao, naša radost i naše sve. Pogledaj prema nebu i shvatit ćeš kako će sve ovo zemaljsko brzo proći”, naglasio je Brčina.

Ne boj se smrti. Gospodin nas svakog dana poziva da umiremo sebi, svojim željama i svome egu. Isus nas želi naučiti da ljubimo i da budemo ljubljeni.

“Isus je otišao pripraviti nam mjesto. I kaže ‘Kod oca moga ima mnogo stanova’ dok nas čeka. Otac nas čeka, nebo nas čeka. Ne boj se neba. Ne boj se smrti. Gospodin nas svakog dana poziva da umiremo sebi, svojim željama i svome egu. Isus nas želi naučiti da ljubimo i da budemo ljubljeni. Učimo od Isusa koji je došao vršiti volju očevu”, pozvao je.

“Neka vas dobri Bog sve blagoslovi i čuva. Neka vam udijeli mir i snagu. Neka vam vrati radost. Dođi Duše Sveti i blagoslovi svaku osobu i dušu ovdje nazočnu. Blagoslovi naš radio, sve djelatnike i one koji silno ulažu napore na djelu evangelizacije. Molimo te za Antunovski hod mladih, za sve mlade koji prolaze kušnje i napasti da ne dođu, molimo te za sve one koje ćemo sresti tijekom puta. Neka se milost Duha Svetoga razlije na Trgu bana Jelačića. Neka se dogodi čudo koje samo ti, Isuse možeš učiniti”, zaključio je molitvu fra Stjepan Brčina.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja