Budi dio naše mreže

Ključna riječ: zahvalnost

Zahvalnost na onome što imaš, čuva te od nepotrebnog samoomalovažavanja, ali i od oholog samouzdizanja

Nije važno koliko talenata nam je Bog darovao jer na to ne možemo utjecati. Važno je kako ćemo iskoristiti talente koje posjedujemo ili ćemo ih zanemariti samo zato što smatramo da su mali i neznatni. "Netko je dobio više, radio je na njima i unaprijedio ih, a netko je zanemario i onaj jedan koji je dobio. I sada bitna je točka gledišta, kako mi sami sebe promatramo i doživljavamo", piše fra Marin Karačić.

Zahvalnost je stav poštenja i istine

Emisiju na valovima HKR-a „Blago socijalnog nauka Crkve“ srijedom u 16:30 emitiramo u suradnji s Centrom za promicanje socijalnog nauka Crkve Hrvatske biskupske konferencije. Emisiju je pripremila profesorica na Katedri socijalnog nauka Crkve Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dr. sc. Silvija Migles.

Što bi danas imao, kada bi imao samo ono na čemu si jučer zahvalio Bogu?

Zastani na trenutak i zahvali Bogu za današnji dan koji se polako primiče kraju. Istina je da često nismo svjesni Božje ljubavi i vjernosti, možda nikada i nećemo biti u potpunosti, ali to nam ne govori da se ne trebamo truditi shvatiti ju, već suprotno, to nam treba biti jedna od glavnih zadaća ovozemaljskog života.

Don Ivan Terze: "Hvala ti, Gospodine, jer vjeruješ u nas"

"Daj nam budućnost punu milosti i svjetlosti i nezadržive ljubavi za životom. Pomozi nam da potrošimo sve što imamo i što jesmo za Tebe. I neka nam Djevica Tvoja i naša Majka smekša srca. Do suza. Hvala", poručio je don Ivan Terze, salezijanski svećenik na svojem Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

P. AREK KRASICKI Bog nam po Isusu želi puno više darovati od onoga što molimo

"Sve smo manje zahvalni jedni drugima. Često se postavljamo kao oni kojima sve pripada. Ponavljajmo ljudima riječi zahvale jer one označavaju našu ljubav prema njima. Zahvaljivanje nije samo stvar dobrog odgoja nego dokaz vjere i poniznosti. Budimo Isusovi svjedoci zahvalni Bogu za darovane živote i svako oslobođenje od zla", poručuje p. Arek Krasicki.

Fra Ivan Lotar: Jesmo li zahvalni Bogu na sebi samima?

Onda kada se gadiš sâm sebi, onda najglasnije usklikni: "Moj Otac me danas voli još više!" - to je autentično, sinovsko pouzdanje u Boga kojemu ništa ne može stati na kraj! Nemojmo krivo shvatiti: Bog ne želi naše padove, ali nas želi podići kada padnemo. On ne želi naše grijehe, ali ih oprašta kada se pokajemo. Sve je to Očeva pedagogija i odgoj te put kojim nas vodi! Svaki trun, svako zrnce stvarnosti u našemu životu, Otac koristi da nas čvršće privine uz svoje ogromno srce! Dopustimo mu, poručuje fra Ivan Marija Lotar, župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskoga sa zagrebačkog Svetog Duha. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja