Budi dio naše mreže

Nekad ćeš dati svoje srce i bit će zgaženo na putu. Ali ništa od toga nije bitno. Bog od nas ne traži rezultat, On traži da pokušamo, da dajemo, da gorimo i izgorimo.

/ dt

Korisnici društvenih mreža rado posjete profil karmelićanina br. Jakova Milića koji ih svojim razmišljanjima potiče na kršćanski rast. Brat Jakov od Križa inače je liječnik, a ove jeseni iščekuje svoje đakonsko ređenje. Na Facebooku je promišljao o našim djelima kojima često ne vidimo ploda, ili pak plodove pripisujemo sebi iako su očito Božji. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

Ako si čovjeku htio pomoći, a zauzvrat si dobio samo vlastitu tjeskobu, očito si od sebe očekivao ono što pripada samo Bogu

Nekad ćeš dati sve što imaš i to neće biti dovoljno. Nekad ćeš gorjeti za drugoga, i samo izgorjeti. Prolazit će dani i dani u kojima ćeš davati svoj maksimum, uvijek iznova zapinjući. Nekad ćeš dati svoje srce i bit će zgaženo na putu. Ali ništa od toga nije bitno. Bog od nas ne traži rezultat, On traži da pokušamo, da dajemo, da gorimo i izgorimo. Nemoj tinjati i dimiti se, gori od ljubavi, ne bojeći se pepela koji će nastati! Bog zna tvoje nakane, Bog zna tvoj trud. Ishod nije važan, ovo dobro zapamti. Ako si čovjeku htio pomoći, a zauzvrat si dobio samo vlastitu tjeskobu, očito si od sebe očekivao ono što pripada samo Bogu. Htio si biti stvoritelj, liječnik, otac, majka, brat. Liječio si, a zaboravio si da samo Bog može izliječiti. U svojoj si preuzetnosti pomislio da imaš moć veću nego što ti kao stvorenju pripada. Ako si pomogao, sebi si prisvajao te uspjehe, a ne Božjem milosrđu i providnosti. Tko si ti čovječe? Što imaš da nisi primio? I ako si išta uspio, uspio si samo kao oruđe u Božjim rukama! Samo si kist koji je pomislio da je ruka Slikara.

Kad god daješ, tvoji čini uvijek bivaju umrljani tobom, tvojim ranama, tvojom željom da budeš voljen, da budeš cijenjen

Sjeti se čovječe da si prašina, i pusti Bogu da bude Bog! On je taj koji liječi srca slomljena, koji daje zdravlje, život i smrt, On je taj zbog kojega hromi hodaju, On je taj koji vjeran ostaje. Kad god daješ, tvoji čini uvijek bivaju umrljani tobom, tvojim ranama, tvojom željom da budeš voljen, da budeš cijenjen, da te slušaju i da traže tvoj savjet.

Tvoje je biti otvoren Njegovim poticajima, da bi mogao biti Njegovo oruđe, jer On nema drugih ruku osim tvojih da čini dobro ovim svijetom. Tvoje je odgovoriti na Njegove poticaje iz govora na Gori i ne čekati nagrade. Tvoje je voljeti besplatno: davati se potpuno i ne tražiti da budeš voljen. Tvoje je biti na putu, a ne čekati cilj. Tvoje je biti kanal Božje milosti, ne dopuštajući svojim ranama da iskrive Njegovo svjetlo.

Tvoje je nastojati biti sve svima, a u srcu biti sve samo Jednome, koji jest Sve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja