Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poniznost

Sveti Josip: Čovjek po Božjem srcu

Josip je zaslužio najveće počasti jer ga čast nikada nije doticala. Crkva nema ništa slavnije, jer nema ništa skrivenije. Neka nam Svemogući Bog osigura da uvijek poštujemo Josipovu skrivenu krjepost.

Don Bosco savjetuje o odgoju djece

Jedna od najizazovnijih stvari u odgoju djeteta je znati kako i kada disciplinirati. Što roditelj (ili učitelj) treba učiniti kada dijete zna koje točno "tipke" treba pritisnuti za maksimalan izazov, a čini se da ništa ne funkcionira?

Sve je u redu. Nisi grešan - nego svet.

Život u iluziji podrazumijeva neautentično življenje onoga što mislimo da živimo. Mogu li živjeti i biti grešan i slab? Pročitajte u nastavku.

Herojska poslušnost svete Terezije

Svetičine riječi na samrti bile su potvrda poslušnosti: "Ja sam kći Crkve". Godine 1622., samo 40 godina nakon njezine smrti, papa Grgur XV. kanonizirao je svetu Tereziju. Godine 1970. papa Pavao VI. proglasio je svetu Tereziju prvom ženskom učiteljicom Crkve.

FULTON SHEEN Poniznost i zahvalnost izlaz su iz "moderne luđačke košulje"

Nadbiskup Fulton Sheen često je pisao i propovijedao o miru. Jedna od njegovih najpoznatijih knjiga, iz 1949., bila je Mir duše. Bila je to stalna tema u njegovom pisanju i propovijedanju dok se poslijeratna kultura osobne tjeskobe i društvenih turbulencija produbljivala i širila, a i danas su njegove riječi i više nego aktualne.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja