Budi dio naše mreže

Ključna riječ: poniznost

Zašto je teško biti ponizan?

"Uvijek je moćnija i sigurnija duboka poniznost negoli svaka vjetrovita uzvisitost. Bolji je tako onaj koji ponizno Bogu služi, negoli onaj koji tvori čuda i uzvisivan je zbog toga. Bez poniznosti, toga lišavanja, uniženja, čime postajemo prah, ne možemo ni koraka učiniti na duhovnome putu", piše nacionalni duhovni asistent OFS-a i područni duhovni asistent za zagrebačko područje fra Mate Bašić promišljajući o korijenu svih kreposti-poniznosti. Promišljanje donosimo u cijelosti.

Toliko puta najozbiljnije se odlučimo promijeniti i ne griješiti, a već izlaskom iz ispovjedaonice pokleknemo...

Iza ispovijedi tvrdo odlučimo da ćemo kroz taj tjedan budno bdjeti nad jednom svojom slabosti i paziti da nas ne zaskoči, a kad tamo, upravo u tom tjednu počinimo još teži prekršaj nego inače. I to onda, kad smo se najmanje nadali? Što sad? Hoćemo li pokunjiti glavu i napuniti malodušjem sebe, a cijelu kuću mrzovoljom. Izgrizati se i pasti u očaj? Tvrditi da nismo nizašto i da nikad iz nas neće biti nešto.

Zarađujemo li na račun Boga?

Kako živjeti, a da u prvom redu ne bude naš vlastiti ego? O tome na društvenim mrežama promišlja svećenik Zadarske nadbiskupije don Marin Batur, a njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Naučite djecu da budu ponizna

Svaki roditelj trudi se odgojiti sretno, ali i vrlo dijete. Ono što će ga učiniti ponosnim više od bilo kojeg uspjeha u školi ili društvenim aktivnostima je saznanje da je odgojio samostalnu i dobru osobu.

Vlč. Čatić: Bolest vjerničkog puka današnjice jest netraženje svjetla

Profesor na KBF-u u Đakovu i bibličar vlč. Ivica Čatić na svom je Facebook profilu progovorio o sve češćoj pojavi polemiziranja na društvenim mrežama, a koje isključuje dobrohotnost i poniznost. Često se mogu pročitati neprimjerene riječi, a primjećuje se i nedostatak poniznosti i poučljivosti te napadi na svećenike. O svemu je tome dr. Čatić progovorio u svom statusu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja