Budi dio naše mreže

Hrvatski Caritas u akciji „Pomozimo zajedno“ prikupio 450 tisuća kuna za obnovu obiteljskih kuća stradalih u potresu

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina potpisao je u četvrtak 18. lipnja Ugovor o nabavi građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike s tvrtkom PEVEX za 45 obitelji iz mjesta Marija Bistrica, Vugrovec, Gornja Stubica i Čučerje čiji su domovi stradali u potresu koji je pogodio Zagreb i okolicu 22. ožujka 2020.

/ at/IKA

Korisnike vaučera za obnovu stradalih obiteljskih kuća preporučio je Caritas Zagrebačke nadbiskupije čiji su koordinatori obišli stradalnike iz župa oko epicentra potresa 22. ožujka 2020. godine, te na području cijele Zagrebačke nadbiskupije, i evidentirali razmjere šteta, procjenu statičara te u dogovoru s Hrvatskim Caritasom definirali niz socijalnih i ekonomskih kriterija za ostvarivanje pomoći.

Korisnici vaučera za nabavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike raspolažu svaki s 10 tisuća kuna prikupljenih u akciji „Pomozimo zajedno“ za stradale od potresa koju je pokrenuo Hrvatski Caritas. Na redovne cijene PEVEX je odlukom Uprave odobrio rabat od 5 posto i besplatu dostavu građevinskog materijala, sanitarija i bijele tehnike na kućni prag. Korisnici vaučera robu mogu nabavljati zaključno do kraja kalendarske godine.

Foto: Hrvatski Caritas

Foto: Hrvatski Caritas

Foto: Hrvatski Caritas

„Na žalost, razmjeri stradanja znatno premašuju mogućnosti za pomoć svim stradalim obiteljima. Njihova patnja i trpljenje zbog oštećenih domova samo je jedan dio tereta s kojim se svakodnevno moraju nositi. Želimo im na ovaj način pokazati blizinu, razumijevanje i podršku. Stoga, još jednom pozivamo sve one koji to mogu i žele da se, prema svojim mogućnostima, uključe u prikupljanje novčanih donacija putem www.caritas.hr ili uplatom na račun Hrvatskog Caritasa kod PBZ, IBAN: HR1823400091511067069, poziv na broj 223, svrha uplate: potres 2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT/BIC: PBZGHR2X. Također, još uvijek je aktivan i donacijski telefon 060 9010 gdje jednim pozivom darujete 6,25 kn, PDV uključen“ poziva mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja