Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatski-caritas

Cvijet za poplavljene: 4.000 božura za pomoć stanovnicima poplavljenih krajeva

Svetkovina je Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice grada Zagreba, a središnje misno slavlje u 19 sati na trgu ispred Prvostolnice predvodi kardinal Mario Grech, generalni tajnik Biskupske sinode. Tim povodom Hrvatski će Caritas od 17 do 20 h okupljenima dijeliti božure i prikupljati dobrovoljne priloge za pomoć obiteljima stradalima u nedavnim poplavama.

Četveročlana obitelj Oštrić dobila svoj novi dom

Hrvatski Caritas je obnovio prvu od dvadeset predviđenih obiteljskih kuća, u sklopu projekta „Poboljšanje životnih uvjeta ljudi pogođenih potresom 2020. na Banovini u Hrvatskoj“ koji provodi u suradnji s Poljskim Caritasom.

Zahvala iz Sirije za pomoć Hrvatskog Caritasa

Apostolski upravitelj Latinskoga apostolskog vikarijata Alepa u Siriji Raimondo Girgis pismom zahvalio je Hrvatskom Caritasu za darovana novčana sredstva prikupljena u Hrvatskoj nakon razornog potresa koji je je početkom veljače pogodio Siriju i Tursku i u nekoliko navrata upućena u Siriju.

Hrvatski Caritas u Istanbul poslao deset potpuno opremljenih modularnih stambenih jedinica

U sklopu pošiljke materijalne pomoći što ju je Republika Hrvatska namijenila Republici Turskoj iz Siska je u Istanbul 24. ožujka krenula željeznička kompozicija s opremom za stambeno zbrinjavanje stanovništva nakon potresa u kojoj se nalazi 40 stambenih kontejnera. 10 modularnih jedinica vrijednih gotovo 115.000 eura donirao je Hrvatski Caritas.

Mons. Bože Radoš: "Jedna smo Božja obitelj, jedan smo narod"

Svjesni smo da je Bosna i Hercegovina dugo godina bila majčina utroba koja je rađala djecu i velikodušno ih slala i puštala da napuče Republiku Hrvatsku. Mnogi od nas smo rođeni tamo, drugi imaju svoje porijeklo ili prijatelje u BiH. Jedan smo narod i želimo čuvati tu poveznicu. Ali još više mi smo narod Božji, Crkva, jedna smo Božja obitelj.

Tri Caritasa zajedno za novi dom gospođe Željke

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog Caritasa, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i Caritasa župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko riješeno je stambeno pitanje još jedne socijalno ugrožene osobe, koja je donedavno živjela u ruševnoj kući, stradaloj u potresu.

Zaprimljeno 82.200 poziva na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa za pomoć stradalima u potresu u Turskoj i Siriji

Pokretanjem humanitarne akcije ˝Potres u Turskoj i Siriji – Vrijeme za pomoć!˝ u svrhu prikupljanja pomoći za stradale u potresu, donacijski telefonski broj Hrvatskog Caritasa 060 9010 je u periodu od 6. veljače do danas registrirao 82.200 poziva hrvatskih građana koji su na taj način željeli izraziti solidarnost s potresom pogođenim stanovništvom Turske i Sirije.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja