Budi dio naše mreže

Ključna riječ: hrvatski-caritas

Hrvatski Caritas u tri nova tegljača poslao više od 110.000 gotovih jela stanovnicima Ukrajine

U srijedu i četvrtak, 6. i 7. srpnja, četiri i pol mjeseca nakon izbijanja rata u Ukrajini, Hrvatski Caritas uputio je u Lviv tri tegljača sa 35,5 t. humanitarne pomoći nastavljajući slati pomoć ratnim stradalnicima za koje u brojnim kolektivnim smještajima, ustanovama i putem mreže župnih Caritasa od početka rata skrbi nacionalni ukrajinski Caritas Spes.

Hrvatski Caritas poslao 20. i 21. tegljač humanitarne pomoći u Ukrajinu

Zahvaljujući dobrohotnosti i darežljivosti hrvatskih tvrtki i građana, koji su svojim novčanim darovima, telefonskim pozivima i konkretnim materijalnim doprinosima nesebično sudjelovali u prikupljanju pomoći za stradalnike rata u Ukrajini te suradnji s mrežom župnih i nad/biskupijskih caritasa Hrvatski je Caritas u Ukrajinu dosad uputio 21 tegljač s humanitarnom pomoći ukupne vrijednosti više od 7 milijuna kuna.

Nova pošiljka humanitarne pomoći darovatelja iz Hrvatske na putu za Ukrajinu

Prema Ukrajini je u petak, 10. lipnja, krenula 19. u nizu pošiljaka koje je tijekom protekla tri mjeseca ratom pogođenim stanovnicima Ukrajine uputio Hrvatski Caritas. Najnovija se pošiljka u potpunosti sastoji od prehrambenih i higijenskih proizvoda koje je na području Zagrebačke nadbiskupije darovima građana i poslovnih subjekata u svojoj akciji za „I sitno je bitno – pomoć izbjeglicama iz Ukrajine“ prikupio Caritas Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatski Caritas uputio pomoć Ukrajini

Vođen potrebama korisnika dviju sestrinskih nacionalnih ukrajinskih organizacija, Caritasa Spes i Caritasa Ukrajina, Hrvatski Caritas u petak, 27. svibnja 2022., uputio je u Ukrajinu novi tegljač s 18,5 tona raznovrsne humanitarne pomoći vrijedne gotovo 350.000 kuna.

Poziv iz Ukrajine - u potrebi djeca i starije osobe

U Hrvatski Caritas je u petak, 13 svibnja, stigla žurna poruka nacionalnoga ukrajinskog Caritasa Spes u kojoj usmjerava našu pozornost na rastuće potrebe pripadnika dviju dobnih skupina koje su, uhvaćene usred ratnih zbivanja, sve više ugrožene. Radi se o djeci predškolske i mlađe školske dobi te starijim osobama kojima je uslijed poodmakle dobi i kroničnih zdravstvenih tegoba potrebna posebna skrb.

Stanovnicima ratom zahvaćene Ukrajine Hrvatski Caritas uputio 74.400 obroka gotovih jela

U dva tegljača humanitarne pomoći što ih je u četvrtak, 28. travnja, iz Zagreba u Ukrajinu poslao Hrvatski Caritas nalazi se pošiljka od 74.400 gotovih jela, odnosno isto toliko pripremljenih dnevnih obroka, koje će stanovnici područja na istoku Ukrajine, koji žive u teškim ratnim uvjetima, moći bez posebne pripreme blagovati na mjestima na kojima su potražili utočište i gdje često nemaju mogućnost tradicionalne pripreme hrane. Radi se o Podravkinim proizvodima, koje je Hrvatski Caritas nabavio zahvaljujući novčanim darovima brojnih hrvatskih građana i tvrtki koji su ih uplaćivali na poseban račun posljednjih šezdesetak dana u sklopu humanitarne akcije „Pomoć za Ukrajinu“ ili priskrbio telefonskim pozivima na donacijski broj 0609010 (pri čemu otprilike dva poziva dostaju za jedan obrok).

Nova pošiljka karitativne pomoći iz Hrvatske krenula prema Ukrajini

Velika pošiljka karitativne pomoći za Ukrajinu iz Hrvatske je upućena u utorak, 12. travnja – šleper Hrvatskoga Caritasa i drugi šleper pomoći Caritasa Zagrebačke, Đakovačko-osječke i Splitsko-makarske nadbiskupije te triju biskupijskih Caritasa: Varaždinskog, Bjelovarsko-križevačkog i Porečkog i Pulskog.

1 2 3 7
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja