Budi dio naše mreže

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ponovo poziva na uključivanje u Veliku devetnicu "Hrvatska moli za život" svakog 25. u mjesecu – od 25. ožujka (Blagovijest) do 25. prosinca (Božić) – tijekom 2021. godine.

/ hjb

U tu je svrhu istoimeni Ured priredio prigodni materijal koji se lijepo uklapa u kontekst Godine svetoga Josipa, kao i kontekst godine Godine obitelji, uz petu obljetnicu objave apostolske pobudnice Amoris laetitia,  od 19. ožujka 2021. do 26. lipnja 2022. Materijal sadrži: smjernice za odvijanje velike devetnice, predloženu opću nakanu i pripadajuće molitve, prijedloge dodatnih sadržaja po mjesecima s pripadajućim poveznicima i prilozima, predložak za euharistijsko klanjanje i kraći oblik obreda blagoslova ženâ prije poroda iz Rimskog obrednika.

Kao uvod u veliku devetnicu, a na uočnicu svetkovine Navještenja Gospodinova, euharistijsko klanjanje u katedrali sv. Vida u Rijeci predvodi predsjednik Vijeća HBK za život i obitelj, riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić. Klanjanje će se od 20 sati moći pratiti i na našoj Facebook stranici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja