Budi dio naše mreže

Ključna riječ: mons-mate-uzinic

Mons. Uzinić: Poziv biti dobri pastiri znači staviti svoj život u službu drugih

"Poziv i poslanje biti dobri pastiri ne ograničava se, međutim, samo na nas koji smo pozvani u svećeničku službu. To je poziv i poslanje koji počiva na sakramentu krštenja i u kojemu se stoga mogu i trebaju prepoznati i svi kršćani", poručuje u svom promišljanju uz nedjelju Dobrog pastira nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije Mate Uzinić na Facebook profilu.

Mons. Uzinić: Molimo za veliku lepezu poziva koji su potrebni Crkvi i društvu

U organizaciji Nadbiskupijskog djela za zvanja u četvrtak 22. travnja u Rijeci je na nadbiskupijskoj razini obilježen Tjedan molitve za duhovna zvanja. Svečanu Večernju i euharistijsko klanjanje u katedrali sv. Vida predvodio je riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić u zajedništvu s voditeljem Nadbiskupijskog djela za zvanja Josipom Pendom i rektorom Bogoslovnog sjemeništa „Ivan Pavao II.“ Mariom Gerićem. Molitveni program mogao se pratiti uz izravan prijenos na Facebook stranici i Youtube kanalu Riječke nadbiskupije.

Velika devetnica za život u Godini sv. Josipa

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ponovo poziva na uključivanje u Veliku devetnicu "Hrvatska moli za život" svakog 25. u mjesecu – od 25. ožujka (Blagovijest) do 25. prosinca (Božić) – tijekom 2021. godine.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja