Budi dio naše mreže

Ključna riječ: vijece-hbk-za-zivot-i-obitelj

Velika devetnica za život u Godini sv. Josipa

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj ponovo poziva na uključivanje u Veliku devetnicu "Hrvatska moli za život" svakog 25. u mjesecu – od 25. ožujka (Blagovijest) do 25. prosinca (Božić) – tijekom 2021. godine.

Pozivamo sve da se uključe u inicijativu "Zagrlimo starije pjesmom"!

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj poziva klape u Hrvatskoj da se uključe u inicijativu "Zagrlimo starije pjesmom" i svojim glazbenim umijećem pomognu starijim osobama u prevladavanju usamljenosti i izoliranosti pojačanih pandemijom Covid-19.

ZRNCA MUDROSTI Poticajna razmišljanja za starije osobe

"Uistinu, moguće je kroz život proći i pritom sebe uskratiti životu. Propustiti pružiti ruke, propustiti podijeliti srce. Razboritost nas želi poučiti da je – kada nam se uspori korak, kada nam posustanu snage – dozrelo, neodgodivo dozrelo vrijeme da pođemo ususret sebi. I da ne bi bilo dobro ostaviti one koji su dio našeg srca da iščekuju hoćemo li se odlučiti. I da Boga ostavimo da na to čeka. Ako smo već propustili tolike dobre prilike da na lijep način živimo svoju ljudskost, ne bi bilo dobro da propustimo i sav život", misli su koje donosi prvo razmatranje iz ciklusa emisija "Zrnca mudrosti" za osobe starije životne dobi.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja