Budi dio naše mreže

Iako je koronavirus prisilio mnoge obitelji na razdvojenost i poštivanje strogih mjera, djeca vide i cijene svakodnevno herojstvo njihovih roditelja.

/ at

Mnoge obitelji moraju poštivati stroge mjere koje su danas u društvu nametnute kako bi se što efikasnije izbjeglo širenje koronavirusa izazvanoga COVID-19 infekcijom. Ponajviše pate djeca zdravstvenih djelatnika koji se brinu za pacijente oboljele od koronavirusa.

„Draga mama, jako mi nedostaješ! Nedostaju mi tvoji zagrljaju, tvoje puse“, tako počinje pismo jedanaestogodišnje djevojčice Irene, piše talijanski portal Vivere Senigallia, a prenosi portal Aleteia. Irenina majka medicinska je sestra u sjevernoj Italiji te se svakodnevno žrtvuje kako bi se brinula za najpotrebitije, ali posredno zbog toga pati i njena obitelj kao i mnoge obitelji na koje je utjecalo ovo izvanredno stanje.

Kada napokon dođu svojim domovima nakon dugih i iscrpljujućih smjena, zdravstveni djelatnici moraju ići u samoizolaciju kako ne bi zarazili svoje voljene. Tako je i Irenina majka i kada dođe kući, odvojena od svoje obitelji zbog čega joj je Irene napisala:

„Draga mama, jako mi nedostaješ.

Nedostaju mi tvoji zagrljaji, tvoje puse, sve one tvoje stvari koje ne možemo imati kada smo odvojeni. Sva tvoja milovanja! Nedostaje mi također biti blizu tebe i osjećati se zaštićeno, zaspati znajući da si ti pored mene!

Ovih noći osjećam se daleko od tebe jer kada se ujutro probudim ne mogu te izljubiti, nego se moram držati dalje od tebe. U noćima kada jesi ovdje ne mogu biti blizu tebe, nego moram ostati u drugim sobama kao da te nema ovdje.

Ovaj koronavirus je razlog zašto svijet pati, ali i ti i tvoji kolege puno previše! Ali bez obzira na to, ti si borac, snažna si i hrabra! Kada sve ovo završi, cijelu ću te izljubiti.

Beskrajno te volim!

P.S. Sjeti se da nisi ti kriva za ovu situaciju. Ti si heroj!“

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja