Budi dio naše mreže

Ključna riječ: pismo

Razveselite hrvatske misionare i napišite im pismo

11. svibnja obilježavamo Svjetski dan pisanja pisama. Kad ste zadnji put nekome napisali pismo ili uopće primili pismo? Neki pripadnici mlađih generacija nikada nisu napisali pismo. Komunikacija se svodi na tipkanje i snimanje glasovnih poruka. Međutim, pisanje pisama nekada je bio najvažniji oblik komunikacije.

Papa: Sveti Franjo Saleški bio je "veliki čitač znakova vremena"

U prosincu 2022. na 400. obljetnicu smrti svetog Franje Saleškog, papa Franjo objavio je apostolsko pismo pod naslovom "Totum amoris est", u kojemu podsjeća kako je u vremenu velikih promjena sv. Franjo Saleški bio sposoban pomoći ljudima tražiti Boga u ljubavi, radosti i slobodi. Prenosimo njegovo pismo u cijelosti.

PISMO OCA SINU: "Moja ljubav prema tebi uvijek će biti tu jer nema načina da pobjegne"

"Nikada neću otići od tebe i ti nikada nećeš otići od mene. Uvijek zapamti to. Ovo nije jedini savjet koji ti želim dati, sine moj, ali to je opći savjet koji će ti dobro poslužiti. Možeš ga uzeti ili ne. Moja tajna želja je da odbaciš sve moje savjete, zgužvaš ih i ostaviš na podu svoje spavaće sobe i kreneš živjeti – idi živjeti život koji je istinit za tebe."

500. obljetnica Marulićevog pisma papi Hadrijanu VI.

Na današnji dan navršava se 500. obljetnica od Marulićevog pisma Hadrijanu VI, koje je očito priređeno i tiskano u vrlo velikoj hitnji i pred turskom najezdom: datirano je 3. travnja 1522., ni tri mjeseca nakon papina izbora, a tiskano već 30. travnja u Rimu.

Na današnji dan 1248. odobrena uporaba glagoljice

Prvo pismo kojim su Hrvati pisali bila je latinica, a glagoljica je drugo hrvatsko pismo o čijem nastanku i uporabi više možete doznati u nastavku. Uporaba glagoljice odobrena je na današnji dan, 29. ožujka 1248. godine od strane pape Inocenta IV.

Pismo prijateljici umornoj od molitve

Volim svoju prijateljicu i znala sam da s njezine strane nije pitanje vjere. Svatko se nečega umorio u nekom trenutku svog života. Potaknulo me kad sam je čula da govori da se umorila. Umorila od molitve. I sama sam više puta rekla isto: „Dosta mi je molitve“. Jednom kad nam riječi izađu iz usta, postaju stvarne, a to je dobra stvar, jer je puno lakše suočiti se s istinom kad je prihvatimo, nego kad je odlučimo poreći ili ignorirati. Slijedi otvoreno pismo nekome koga silno vole i na koji će možda trebati samo podsjetiti.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja