Budi dio naše mreže

Samo tri dana nakon napada na Hiroshimu, Sjedinjene Američke Države bacile su još jednu nuklearnu bombu, ovoga puta u Nagasaki. Bilo je to 9. kolovoza 1945. godine, podsjeća nedjelja.ba.

/ hjb

U oba bombaška napada ubijeno je između 129 i 226 tisuća ljudi, od čega je barem polovina poginula do kraja prvoga dana.

Korisnik Twittera Charles White objavio je na svom Twitter računu fotografiju rastopljene krunice iz muzeja atomske bombe u Nagasakiju. Objasnio je da je Nagasaki bio središte misijske aktivnosti i dom mnogih “skrivenih kršćana”, čije su se obitelji borile i čuvale vjeru pod progonom i zabranama punih 250 godina.

Kompletan opis ispod krunice glasi: “Ova krunica je pronađena u pepelu kuće koju je pogodila atomska bomba čiji je epicentar bio samo 600 metara od kuće. Kuglice staklene krunice na velikoj su se vrućini rastopile poput karamele. U vrijeme eksplozije, donatorova majka radila je u rođakovoj kući. Tražeći svoju majku sljedeći dan, u pepelu rođakove kuće pronašla je krunicu. Njena majka umrla je u katedrali Urakami. Dugo je čuvala krunicu kao uspomenu na majku prije nego što ju je darovala Gradu Nagasaki na 40. obljetnicu atomskog bombardiranja.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja