Budi dio naše mreže

Ključna riječ: cudo

Čudo naših dana

"Neko vrijeme vjerovao sam da su se čuda događala samo u biblijska vremena. Mislio sam da su Isus u Evanđeljima i njegovi apostoli iz Djela apostolskih činili čudesa s jedinom svrhom uspostavljanja rane Crkve na snažnim temeljima. Međutim, čudo koje sam doživio prilikom kupovine kuće nešto je posvijestio mi je koliko nam je Gospodin blizu". Sljedeća je priča istinit i osoban prikaz jednog takvog malog "čuda".

Čudo u egipatskoj pustinji

Prema drevnom dokumentu pod nazivom Izreke otaca, u ovoj je zajednici živio redovnik koji je sumnjao u Isusovu prisutnost u euharistiji na misi. Govorio je da kruh koji primamo u euharistiji nije pravo Tijelo Kristovo, već samo simbol. No sve se promijenilo tijekom jedne nedjeljne mise...

Čudo Gospe Žalosne u Ekvadoru

Danas, više nego ikad, vrijedi se prisjetiti ove pobožnosti i još jednom zamoliti Gospu Žalosnu da otvori oči i ispuni vjernike ohrabrenjem u ovom posebnom trenutku.

Nekoć direktorica velike banke, danas provincijalna priorica Karmelskog svjetovnog reda: Najveće čudo je Bog napravio u meni

"Kada bi mi netko pokazao, ne znam kakvo čudo - da ovaj studio HKR-a pretvorite u vrt - to bi bilo ništa prema čudu kojem sam ja svjedočila, a to je; što je dragi Bog u meni napravio, što je napravio s mojom dušom", poručila je Teodora Živković, v. d. provincijalne priorice Karmelskog svjetovnog reda, gostujući u emisiji 'Zašto vjerujem'.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja