Budi dio naše mreže

Sveti Padre Pio nije bio obožavatelj samostanskog televizora te je smatrao kako obitelji ne bi trebale dopustiti da televizija upravlja njihovim životima.

/ md

Sveti Padre Pio  tijekom svog života svjedočio je usponu filmske industrije te izumu i popularnosti televizije, piše Aleteia. Iako je bio ograničeno izložen i jednom i drugom, čuo je ispovijesti mnogih pojedinaca, stekavši uvid u to kako te tehnologije utječu na kršćane u svijetu.

Prema knjizi Padre Pio: The True Story sveti Padre Pio rijetko je gledao samostanski televizor. Do sredine 1950-ih samostan je imao svoju televizijsku sobu, ali nitko se nikada nije sjetio da je Padre Pio zamračio vrata, osim za događaj poput sprovoda pape Pija XII., i to samo na nekoliko minuta.

Čovjek koji je izumio hlađenje otišao je u raj, ali čovjek koji je izumio televiziju…

Odbojnost Padre Pija prema televiziji prvenstveno se temeljila na njezinoj sposobnosti da odvraća pozornost obitelji. Padre Pio je vjerovao, da je televizija poguban izum koji kvari moral i uništava obiteljski život te je snažno odvraćao ljude od kupnje televizora. Rekao je J. Petersonu: “Čovjek koji je izumio hlađenje otišao je u raj, ali čovjek koji je izumio televiziju…” I pokazao je prema dolje.

Konkretno, “umjesto da razgovaraju jedni s drugima, članovi obitelji provodili su večeri buljeći u ekran”, govorio je sv. Padre Pio.

Kada su u pitanju filmovi, Padre Pio je imao vrlo negativno mišljenje o njemu te je navodno govorio “đavao  je u kinu.” Nije poznato koji su filmovi izazvali ovaj odgovor, no 1960-te su bile vrijeme eksperimentiranja u kinematografiji, a Padre Pio je vjerojatno čuo za filmove koji su bili moralno uvredljivi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja