Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-padre-pio

Umjetničko djelo na dnu oceana - podvodni kip sv. Padre Pia oduzima dah

Kolumbijska Facebook stranica pod nazivom By the Hand of Padre Pio objavila je nekoliko fotografija podvodnog brončanog kipa zagonetnog stigmatičara i sveca iz 20. stoljeća - sv. Padre Pia. Ovo veliko postignuće prati tradiciju podvodnih skulptura diljem svijeta, koja datira još iz antičkih grčkih vremena, kada su predkršćani tražili zaštitu mornara kroz kipove bogova.

Molitva sv. Piju za dobivanje milosti

Crkva se danas spominje sv. Pija iz Pietrelcine, kapucina koji je tijekom cijeloga života na poseban način proživljavao otajstvo euharistije. Već za života otac Pio bio je na glasu svetosti zbog svojih kreposti, duha molitve, žrtve i posvemašnje predanosti za dobro duša. Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je svetim 2002. godine. Donosimo molitvu sv. Piju za dobivanje milosti.

FRA MARIO BERIŠIĆ Padre Pio me uputio na Leopolda, Leopold na Pija, a obojica na Boga

"Stao sam pred ta dva tijela, u sredinu i odlučio sam iskazati jednako štovanje obojici svetaca. Dok sam molio osjetio sam se više privučenim malenošću sv. Leopolda, ne mogu to opisati, ali njegova malenost je snažno privukla moje srce. Naravno, rekao sam si da neću davati važnost osjećajima, niti dozvoliti samome sebi da više pažnje u molitvi posvetim Piju, no dogodilo se upravo obratno, kao da me Pio uputio na Leopolda, a Leopold na Padre Pija, a obojica na Boga. Nisam mogao izgovoriti nikakvu molitvu, osim što sam mogao promatrati kako se ta dva sveca nadopunjuju i kako me pozivaju na zahvalnost Bogu, od kojega proizlazi svako dobro", napisao je fra Mario Berišić na svojem Instagram profilu. Donosimo u cijelosti njegovo svjedočanstvo.

PADRE PIO Ne propuštaj nedjeljnu misu!

Tada mu je Padre Pio rekao: "Imaj na umu da ne smiješ propustiti svetu misu nedjeljom jer to je smrtni grijeh". U tom se trenutku mladi liječnik sjetio kako je zbog jednog sastanka "preskočio" nedjeljnu misu nekoliko mjeseci ranije. 

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja