Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak-i-obitelj

Brak i obitelj: izazov društvu i Crkvi

Kršćanska slika o Bogu i slika o čovjeku, dostojanstvo braka i obitelji, izrastaju iz činjenice da ‘je Bog ljubav’ (Iv 4,16). Način na koji Bog ljubi, naučava papa Benedikt XVI., postaje mjera ljudske ljubavi. Zato brak, utemeljen na isključivoj i konačnoj ljubavi, postaje slika odnosa Krista i Crkve (Ef 5,21-33). Bog je čovjeka stvorio za ljubav, a brak izražava Božji naum o muškarcu i ženi da ‘njih dvoje budu jedno tijelo’ (Post 2,24).

Istina o braku i obitelji

Bitno je pokazati da je bračna zajednica postojana, trajna i cjelovita. Brak nije samo odraz potpisanih obveza, nego izričaj mnogo dublje i smisaonije stvarnosti, to je svakodnevni rast i darivanje, bez zadrške.

Krštenje osmog djeteta u obitelji Barišić u HKŽ Munchen

Župnik hrvatske katoličke župe München fra Petar Klapež predvodio je u subotu 16. rujna svečano misno slavlje u kapeli Duha Svetoga  tijekom kojega je krstio djevojčicu Sofiju, osmo dijete u obitelji Franje i Žane Ivane Barišić.

Bog prebiva u svakoj obitelji u kojoj je prisutna zajednička molitva

Mjesna Crkva vrhbosanska šesti put u župi Sv. Obitelji na Kupresu obilježava Dan obitelji u BiH te je o važnosti obitelji govorila sveučilišna profesorica i majka četvero djece Katja Krolo-Šarac. "Ako čovjek živi po Božjim zakonima, ako je zdrav i može privrjeđivati za svoju obitelj, sigurna sam da će Bog providjeti i blagosloviti takve napore obitelji (u dovoljnoj mjeri) materijalnim, a osobito duhovnim dobrima", poručila je Šarac.

ARGUMENTI Prirodno planiranje obitelji

Bioetičarka i filozofkinja dr. sc. Marina Katinić Pleić kazala je kako korištenje kontracepcije može biti moralno opravdano u određenim slučajevima poput liječenja akni te u slučaju da je jedan od supružnika zaražen AIDS-om, no upozorila je da je kontracepcija odvojila spolnost od rađanja i stvaranja potomstva.

O. LORENZO MONTECALVO poziva da na ovih 7 riječi gradimo brak

"Stvoritelj je ustanovio sakrament braka za radost muškarca i žene, i tko ga ne živi u njegovoj milosti, brak će mu postati paklena situacija", poručuje o. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva te donosi sedam riječi na kojima bismo trebali graditi brak.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja