Budi dio naše mreže

Ključna riječ: brak-i-obitelj

Proslava povodom 150 godina Župe sv. Petra i Pavla Kočerin

Župa sv. Petra i Pavla Kočerin priredila je 21 događaj u povodu proslave 150 godina od osnutka 1872. godine. Središnja proslava održat će se u utorak, 28. lipnja, a predvodit će je mons. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski i predsjednik HBK.

U višnjevačkoj župi 17 parova proslavilo ženidbeno zajedništvo

Svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja svečano i radosno proslavilo je 17 bračnih parova u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u Višnjevcu, župi Osječkoga zapadnoga dekanata. Slavljenici su pred Bogom, župnikom Dejanom Bubalom, članovima obitelji i župljanima obnovili svoje bračne zavjete potvrđujući svetost braka na euharistijskom slavlju.

PET JEZIKA LJUBAVI Koji je tvoj jezik ljubavi?

Američki pisac, radijski voditelj i pastor u baptističkoj crkvi Gary Chapman autor je svjetske uspješnice "Pet jezika ljubavi". U svojoj knjizi opširno opisuje svaki od tih jezika kroz praktične primjere kako bi bračni partneri naučili bolje komunicirati i više voljeti jedni druge. 

Deset bračnih parova proslavilo bračni jubilej

Nedjelja bračnih jubileja obilježena je u nedjelju, 10. listopada u župnoj crkvi sv. Petra, apostola u Petrijevcima. Na misi koju je predvodio župnik Matej Glavica, deset bračnih parova, okruženi članovima svojih obitelji i župnom zajednicom, obnovilo je bračna obećanja. Jedan bračni par obilježio je 20 godina zajedništva, četiri bračna para svoj 'srebrni jubilej' - 25 godina braka, dva bračna para 30 godina te tri bračna para 'zlatni jubilej' - 50 godina bračnog zajedništva.

Želi li čovjek sačuvati svoj brak? Ako želi, Bog, najbolji kardiolog ljudskog srca, propisao je recept

"Saka hiža ima svoga križa", naslov je nedjeljne poruke vlč. Ivice Cujzeka ususret 27. nedjelji kroz godinu koja je objavljena na stranicama Varaždinske biskupije. Vlč. Cujzek između ostaloga ističe: "Naše doba mnogo toga stavlja pod upitnik. Obitelj ne izmiče tom procesu, a svjedoci smo da zakonodavstvo sve manje štiti bračnu zajednicu. Mnoge su i snažne silnice koje žele promijeniti ili uništiti to vrelo smisla." Nedjeljnu poruku prenosimo u cijelosti.

Papa u povodu Svjetskog susreta obitelji: Svaka obitelj na svijetu moći će biti protagonist

"Riječ je o dragocjenoj prigodi u kojoj se možemo zanosno posvetiti obiteljskom pastoralu: svi zajedno, bračni parovi, obitelji i pastiri. Dakle, samo hrabro, dragi pastiri i drage obitelji, pomozite jedni drugima u organizaciji susreta u biskupijama i župama na svim kontinentima. Sretan put prema sljedećem Svjetskom susretu obitelji", rekao je papa Franjo ususret Svjetskom susretu obitelji, koji će se održati u lipnju 2022. u Rimu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja