Budi dio naše mreže

Ključna riječ: tehnologija

Odgoj, a ne tehnologija ključ je budućnosti

Stoga, budućnost čovječanstva uopće ne ovisi o napretku, nego o stanju ljudske duše. Ako to shvatimo te u životu nastojimo svjedočiti primat duhovnoga nad materijalnim, ne treba se bojati za našu budućnost, a onda ni za budućnost čovječanstva u cjelini. Zreli ljudi znat će odgovorno upravljati tehnologijom na korist čovjeku i pazeći na sklad u prirodi.

Roditelji s mobitelima: Pate li djeca zbog uređaja koji nas ometaju?

"Ne prestaje me čuditi koliko brzo me moja djeca prekidaju kad uključim telefon. U roku od nekoliko sekundi gravitiraju prema meni i postavljaju pitanja, pokazuju mi svoje umjetničko djelo ili me grle. Ponekad im kažem "Za minutu", a ponekad pokušavam zadržati pažnju i na njima i na svom ekranu. U svakom slučaju, ako ih ignoriram dulje od minute, počinju negativno tražiti moju pažnju. Ponašat će se loše, počet će ponavljati zahtjeve iznova i iznova ili čak početi živcirati svoju braću i sestre. Oni to rade u nastojanju da privuku moju pažnju. Bilo da je to svjesno ili podsvjesno, negativno ili pozitivno, oni žele svog tatu", piše u svjedočanstvu koje donosimo u nastavku.

Ako surfate internetom, to je zahvaljujući njemu

Stefano Lorenzetto, novinar L’Osservatore Romano, sažima Busin rad navodeći da “ako pregledavate internet, dugujete mu to; ako prelazite s jedne stranice na drugu klikom na linkove označene plavom bojom, dugujete mu to. Ako koristite svoje računalo za pisanje e-poruka i tekstualnih dokumenata, to dugujete njemu.”

Čitanje knjiga pomaže nam u molitvi

Priče imaju način da privuku zadivljenu pažnju i pouče nas stvarima koje ne možemo naučiti ni na koji drugi način. Moram napraviti plan čitanja. Čips je tako dobrog okusa, a Netflix jednostavno zna što želim gledati. Internet će uvijek biti ukusnija poslastica, ali nikada neće zadovoljiti kao dublje čitanje. I mislim da većina nas može iz iskustva potvrditi ono što znanost predlaže: da bismo bolje molili, potrebno nam je više čitanja u našim životima.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja