Budi dio naše mreže

Neki mediji čak i očitu molitvu i zahvalu Bogu proglašavaju "uživanjem u trenutku". Gauff je jasno rekla što o tome misli!

/ hjb

Nakon što je 19-godišnja Coco Gauff 9. rujna na US Openu osvojila svoj prvi Grand Slam naslov, pala je na koljena, stavila laktove na klupu, spojila ruke i prinijela ih čelu zatvorivši oči. Mnogima koji su gledali bilo je jasno da je prva američka tinejdžerica koja je osvojila US Open nakon Serene Williams 1999. zaustavila svoje slavlje kako bi se pomolila Bogu.

Zbog toga su mnogi na internetu, uključujući Tonyja Dungyja, člana Kuće slavnih američkog nogometa, osudili način na koji je ESPN-ov “SportsCenter” opisao Gauffine postupke nakon meča.

“@CocoGauff je uzela trenutak da sve to upije nakon što je osvojila svoj prvi Grand Slam naslov”, napisao je SportsCenter na X-u uz video njezine molitve.

“Žao mi je što vam ovo govorim, SportsCenter, ali Coco Gauff nije ‘upijala trenutak’. Molila je” tvitao je u odgovoru za SportsCenter Dungy, NFL analitičar i kršćanin koji to javno priznaje. “I u prošlosti je vrlo otvoreno govorila o svojoj kršćanskoj vjeri. Čini se prilično očitim što je ovdje radila”, dodao je.

Deseci komentara na objavu odražavali su iste osjećaje: “Molitva se čini vjerojatnijom”, rekao je jedan korisnik. “To nije ‘upijanje trenutka’, to je bila zahvalna molitva Bogu”, rekao je drugi korisnik. Evo #protip za novinare, i za sport i za vijesti: u redu je javno priznati da ljudi mole. Nema ništa loše u molitvi; nikoga nećete uvrijediti pukim opisom činjenica onako kako ih promatrate. Možda čak i sami ponekad pokušate”, rekao je drugi korisnik.

Gauff je osvjedočena vjernica

Dungy je bio u pravu. Gauff je u prošlosti vrlo otvoreno svjedočila svoju vjeru. Kada su je na ceremoniji dodjele upitali o ulozi koju je vjera odigrala u njezinoj teniskoj karijeri, rekla je da joj “vjera silno važna i da se osjeća blagoslovljena”.

Ponovno komentirajući svoju molitvu nakon meča, Gauff je u ponedjeljak u intervjuu za NBC-jevu emisiju “Today” rekla: “Samo sam rekla HVALA i shvatila da su svi teški trenuci bili tu samo da taj trenutak učine još slađim. Da je sve bilo lako, mislim da se ne bih se osjećala toliko zahvalno kao u tom trenutku.”

Nakon što je u kolovozu 2023. pobijedila Mariju Sakkari u finalu DC Opena, Gauff je rekla u videozapisu koji je objavio The Tennis Letter: “Želim zahvaliti svom Bogu Ocu za ovo. Nakon poraza u prvom kolu Wimbledona bilo mi je teško. Moja crkva puno je molila za mene i pružala mi puno podrške. Zato hvala Njemu i svima koji me podržavaju.”

A nakon pobjede u finalu Mastersa u Cincinnatiju istoga mjeseca, Gauff je na ceremoniji dodjele trofeja zahvalila “svom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu”, navodi Tennis Infinity. Gauff, koja je u finalu US Opena pobijedila 25-godišnju Arynu Sabalenko iz Bjelorusije, pala je na tlo u suzama nakon što je osvojila svoj prvi Grand Slam naslov.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja