Budi dio naše mreže

Najbolji učenici "Vjeronaučne olimpijade" posjetili Rim, Vatikan i Montecassino

Hrvatska biskupska konferencija je prva tri najbolja mjesta osvojena na "Vjeronaučnoj olimpijadi" u osnovnim i srednjim školama nagradila putovanjem pod nazivom "Putovima svetosti" u Rim od 8. do 12. srpnja. Povodom blagdana sv. Benedikta posjetili su samostan Montecassino koje je utemeljio ovaj svetac.

/ mp

Trinaestu godinu Hrvatska biskupska konferencija putem Nacionalnog katehetskog ureda organizira nagradno putovanje za najbolje sudionike Vjeronaučne olimpijade. Tako su prvoga dana posjetili Padovu i grob sv. Leopolda Bogdana Mandića, a potom su tijekom tjedna posjetili Baziliku sv. Petra, Baziliku sv. Petra izvan zidina i Kalistove katakombe.

Fontana di Trevi u Rimu

Sudionici putovanja “Putovima svetosti” ispred Bazilike sv. Pavla izvan zidina

“Na blagdan sv. Benedikta otišli smo u samostan Montecassino gdje smo posjetili njegov grob. Sretni smo što imamo priliku sudjelovati na ovom putovanju. Hvala našim biskupima”, poručila je tajnica Nacionalnog katehetskog ureda Anita Vranić.

U petak je predviđen povratak kući, a sudionici putovanja “Putovima svetosti” posjetit će još Orvieto.

Podsjetimo, ovogodišnja “Vjeronaučna olimpijada”, koju je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Nacionalnom katehetskim uredom Hrvatske biskupske konferencije i Malim koncilom, održana je pod nazivom “Svjedoci radosne vijesti u hrvatskom narodu“ od srijede, 3. travnja do petka, 5. travnja u Osijeku i Đakovu. Prvo mjesto za srednjoškolce osvojila je ekipa Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice, a za osnovnoškolce ekipa OŠ Mate Lovraka iz Nove Gradiške.

Ključne riječi:
Vjeronaučna olimpijada

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja