Budi dio naše mreže

Koja je najvažnija spoznaja za tvoj duhovni život, pita se don Damir Stojić u novom video-projektu Nove Eve "Don Damir odgovara" i ističe da će se možda mnogi iznenaditi kada čuju o čemu se radi.

/ hk

“Svakog tjedna kroz novi video saznajte instant odgovore na brojna pitanja o vjeri i Katoličkoj Crkvi koja ste se sigurno barem jednom u životu pitali, a možda i ne”, poručuje Don Damir Stojić i u prvom videu odgovara na pitanje koja je najvažnija spoznaja za duhovni život pojedinca.

“U Katoličkoj Crkvi imamo toliko istina, dogmi i zapovijedi. To je činjenica. U Katekizmu Katoličke Crkve ima toliko toga pa se nameće jedno pitanje – koja bi bila najvažnija spoznaja za duhovni živo, za rast u duhovnome životu? U pastoralnom radu sa studentima i mladima sam to shvatio, i možda ću vas sada iznenaditi…”, poručio je don Damir.

Bog je savršen, svemoćan i svet!

Najvažnija spoznaja za duhovni život je kada shvatiš da Bog tebe ne treba, istaknuo je. “Tako je, dobro ste čuli. Bog tebe ne treba! Ja znam da to možda ne zvuči lijepo jer nije zgodno kada čujemo u svakodnevnom životu da nas netko ne treba. Ali, ljudi, to je istina! Bog tebe ne treba! No, neću se samo zaustaviti na toj istini”, istaknuo je.

Iz te činjenice, nastavlja don Damir, proizlazi još jedna činjenica. Bog je savršen, svemoćan i svet. Prije stvaranja svijeta postojao je samo On – bitak. No, u jednom trenutku Bog je stvorio svijet i čovjek. Zašto?

“Bog nije stvorio svijet zato što je trebao štovatelje – ljude koji mu služe i koji mu se klanjaju. Ne! Da Bog nešto treba, on ne bi bio Bog. On je savršen  u sebi. Onda se uistinu nameće pitanje: ako Bog mene i tebe ne treba, zašto nas je stvorio”, naglasio je don Damir.

Čovjek ne može niti povećati niti smanjiti Božju slavu, poručio je don Damir, rekavši da ni najveći sveci nisu mogli povećati Božju slavu te da je, jednako tako, ni najveći grešnici nisu mogli umanjiti.

Bog nas voli, mi smo ljubljena djeca Božja!

“Dolazimo do najveće istine – Bog tebe jednostavno ljubi. On je Ljubav i iz te ljubavi on je stvarao“, rekao je te nadodao da je potrebno spustiti ovu istinu iz naših ušiju u naše srce. „Kada se to dogodi, shvatit ćeš da te Bog voli, da si ljubljeno dijete Božje. Zato si ti tu”, rekao je.

Toliko brakova se dogodilo u prošlosti i baš si ti nastao. Zašto? “Zato što je Bog tebe htio. On tebe ne treba, ali budući da si tu, On je tebe htio. To se zove ljubav. Bog tebe ljubi. Ovo je jedna od najvažnijih spoznaja za duhovni život jer, kada to prihvatiš u srcu, onda živiš kao slobodno dijete Božje”, poručio je don Damir Stojić.

Pogledajte cijeli video!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja