Budi dio naše mreže

Članovi zbora mladih iz Sesveta u srijedu, 30. ožujka hodočastili su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Leopold Ćurčić, u koncelebraciji s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

/ hjb

U prigodnoj homiliji vlč. Leopold se, tumačeći pročitano evanđelje, zapitao kako će to biti na posljednjem sudu jednom kad umremo, kakav će biti i tko je veliki sudac koji nam sudi, te hoće li naša dobra djela biti jača naspram zlih? Ponudio je i odgovor kako nema nekog mjerenja, već je Krist sudac zapravo mjerilo i kriterij.

Vlč. Leopold Ćurčić / Foto: Svetište sv. Josipa

“Ako smo pristali uz Njega, ako smo Njegovi prijatelji, imamo život vječni, ako smo Ga odbili u svom životu, idemo u propast. Već je ova korizma pravo vrijeme za kajanje i obraćenje. Nemojte je potratiti. Ispovijed, pokora, djela milosrđa, križni put neka budu naše duhovne aktivnosti kao naše opredjeljenje za Krista kazao je između ostalog vlč. Leopold te ustvrdio kako je sveti Josipa čovjek koji je za svoga života sam sebi presudio, odnosno odlučio se za Krista, vrlo jasno i jednoznačno.

Svjedočenje Marija Krajačića

Pri kraju misnog slavlja vjeru je posvjedočio Mario Krajačić, suprug i otac troje djece. Po struci je programer, a u župi član Muške zajednice svetog Josipa, osnovane prije godinu dana na poticaj župnika vlč. Marija Miglesa.

Članovi spomenute zajednice svake srijede predmole krunicu svetog Josipa te se trude, upravo kao muškarci, više angažirati u duhovnom i pastoralnom životu župe.

“Uistinu je lijepo vidjeti muškarce kako mole krunicu. Moj najstariji sin nosi ime Josip, a i sveti Josip je zasigurno bio važan kad ga je Bog odabrao da Mu čuva Sina. Sveti Josip je uzor očinstva i radništva, i nema boljeg. Pripremajući se za ovaj dijalog, primijetio sam da u svom uredu imam dva kipa i jednu sliku svetoga Josipa. Odnos svetog Josipa prema radu uvijek me fascinirao i nadahnjivao. Kad mi je teško, pokušavam zamisliti kako bi to sveti Josip riješio. I tada pronađem rješenje i, kakvo god ono bilo, s njim dolazi i snaga da ga izvršim”, potvrdio je Krajačić.

Danas je teško živjeti vjeru

“Susrećem mnoge ljude kojima je vjera strana, a onda u susretima, i s vjernicima i nevjernicima, vidim da sam blagoslovljen baš zato što sam vjernik. Primjećujući sve izazove života, bilo bi mi teško da nisam vjernik, a možda ne bih sve to ni preživio. Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati to što postižem”, rekao je Mario te zaključio kako je u braku najbitnije umrijeti sebi i dati se više za druge, prvenstveno za svoju ženu i djecu. “Što u tome više uspijem, to mi je brak uspješniji, a onda sam i ja radosniji i sretniji”, zaključio je Mario.

Zbor župe Svih svetih / Foto: Svetište sv. Josipa

Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati sve što postižem.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja