Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josip

IN MEMORIAM Preminula glavna projektantica svetišta sv. Josipa u Karlovcu

Josipa Šponar Muth, glavna projektantica Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu, preminula je 23. studenoga u njemačkom gradiću Burkardroth, u 85. godini života. Rektor Svetišta mons. Antun Sente ml. razgovarao je s gđom Šponar Muth u njezinom domu u veljači 2019. godine, te je razgovor u cijelosti objavljen iste godine u Glasniku sv. Josipa.

Sveti Josip: naš zaštitnik sretne i svete smrti

Poniznost, kada je nastojimo nasljedovati kao što je zasigurno činio sveti Josip, postaje obilježje sretne smrti. Njegova uzorna vrlina vraća nas iz zbunjenosti, nesloge i nemira u kojem se često nalazimo.

Proslavljen zaštitnik Hrvatske, sveti Josip

335. obljetnica proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske te 35. obljetnica proglašenja Nacionalnog svetišta sv. Josipa svečanu su proslavljene u petak, 10. lipnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Očevi i sinovi

Na igralištu gdje su se moji sinovi igrali kao djeca, često bi stali usred brčkanja i trčali do mene. Dodirnuli bi mi ruku ili se naslonili na mene bez daha prije nego što bi se vratili na bilo koju igru ​​koja bi ih zaokupila. Bilo je to kao da sam ja stanica za punjenje baterija – ali ne kao poticaj njihovoj energiji, koja je bila bezgranična, već da im napunu dušu. Tata je ovdje; sigurni smo.

"Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati sve što postižem"

Članovi zbora mladih iz Sesveta u srijedu, 30. ožujka hodočastili su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Leopold Ćurčić, u koncelebraciji s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

1700 molitelja svakodnevno moli svetog Josipa

Prvi susret duhovnika i voditelja Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova održan je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u subotu 26. ožujka pod vodstvom mons. Antuna Sente, ml., rektor Svetišta.

1 2 3 9
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja