Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josip

Svaka epizoda Josipova života bila je krizna, ali on se uzdao u Boga

"Ono malo što znamo o Josipu jest da je iskusio tugu, strah od smrti i najveće roditeljske strahove. Ali svaku nedaću koja mu se dogodila nije razumijevao kao dramu ega, već kao teološku dramu." Pročitajte ostatak promišljanja mons. Roberta Barrona, pomoćnog biskupa nadbiskupije Los Angelesa o današnjem svecu i kriznim vremenima.

Don Krešo Ćirak: „Trebamo iznova otkrivati tko smo i komu pripadamo!“

"Nemamo budućnosti bez naše prošlosti. Naši korijeni su naša snaga, moć. I naši korijeni su debeli. Za razliku od nekih naroda, naš narod ima puno bora, puno godova, da bismo govorili o budućnosti našeg naroda bez toga. Neki su nam pokušali odsjeći pojedine grane na našem stablu. I danas sijeku. Ali mi se ne bojimo ako nam koja grana otpadne. Bitno je da mi znamo gdje su nam korijeni! I ti korijeni uistinu su zalog naše budućnosti“, poručuje don Krešo Ćirak, u duhu nasljedovanja sv. Josipa.

Sv. Josip bio je pravedan, gledao je Božjim očima

Na svetkovinu sv. Josipa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, dekana Đakovačkog dekanata i župnika župe Dobroga Pastira u Đakovu. Preč. Ivešić u propovijedi, između ostalog, pita: "Kako često ja danas pronalazim i prihvaćam volju Božju u svome životu? Jesam li spreman odustati od svojih snova za sebe, za svoje dijete, svoju obitelj, da bi se u potpunosti ostvarila Božja volja? "

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja