Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josip

Molitva kardinala Kuharića sv. Josipu za Domovinu

Sveti Josipe, bdij nad našom domovinom i svim njezinim stanovnicima da nam bude blagoslovljeno prebivalište na putovanju u vječni život gdje ćemo se naći zajedno s Tobom, s Tvojom svetom Zaručnicom i našom Majkom Marijom, sa svom nebeskom Crkvom u ljubavi, radosti i svjetlosti Presvetoga Trojstva: Oca i Sina i Duha Svetoga!

Najljepši nazivi za sv. Josipa

Poočim Isusa Krista, zaručnik Bogorodice, svijetlost patrijarha... koji vam je najljepši način oslovljavanja sv. Josipa?

Svaka epizoda Josipova života bila je krizna, ali on se uzdao u Boga

"Ono malo što znamo o Josipu jest da je iskusio tugu, strah od smrti i najveće roditeljske strahove. Ali svaku nedaću koja mu se dogodila nije razumijevao kao dramu ega, već kao teološku dramu." Pročitajte ostatak promišljanja mons. Roberta Barrona, pomoćnog biskupa nadbiskupije Los Angelesa o današnjem svecu i kriznim vremenima.

Don Krešo Ćirak: „Trebamo iznova otkrivati tko smo i komu pripadamo!“

"Nemamo budućnosti bez naše prošlosti. Naši korijeni su naša snaga, moć. I naši korijeni su debeli. Za razliku od nekih naroda, naš narod ima puno bora, puno godova, da bismo govorili o budućnosti našeg naroda bez toga. Neki su nam pokušali odsjeći pojedine grane na našem stablu. I danas sijeku. Ali mi se ne bojimo ako nam koja grana otpadne. Bitno je da mi znamo gdje su nam korijeni! I ti korijeni uistinu su zalog naše budućnosti“, poručuje don Krešo Ćirak, u duhu nasljedovanja sv. Josipa.

Sv. Josip bio je pravedan, gledao je Božjim očima

Na svetkovinu sv. Josipa iz Vjesnika Đakovačko-osječke nadbiskupije prenosimo propovijed preč. Josipa Ivešića, svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, dekana Đakovačkog dekanata i župnika župe Dobroga Pastira u Đakovu. Preč. Ivešić u propovijedi, između ostalog, pita: "Kako često ja danas pronalazim i prihvaćam volju Božju u svome životu? Jesam li spreman odustati od svojih snova za sebe, za svoje dijete, svoju obitelj, da bi se u potpunosti ostvarila Božja volja? "

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja