Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josip

Čin Posvete svetom Josipu

Sveti Bernardin Sijenski napisao je posvetu svetome Josipu koju imamo prilike svakodnevno moliti i tako se s povjerenjem prepustiti duhovnom očinstvu tog tihog, ali moćnog sveca.

Pročitajte Stepinčevu propovijed prilikom blagoslova crkve Sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci

"Živjeli naši pošteni radnici, kojima nije ideal ljudsko društvo u kojem se strijelja i ubija bez suda i istrage, nego takovo ljudsko društvo, u kojem se svakome daje što mu po Božjoj pravdi pripada, bio on na vlasti ili podređen, velik ili malen", riječi su koje je tadašnji zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac izrekao 20. lipnja 1937. kod blagoslova župne crkve i otvorenja Župe sv. Josipa na Trešnjevci u Zagrebu. Pročitajte cijelu propovijed!

Nježnost je odlika snažnog duha

Sveti Josip je zanimljiv svetac. Njegov je život urešen s puno tišine i s malo riječi koje su nam o njemu u Evanđelju zapisane. Ipak, Crkva se iz tih malo riječi tijekom dva tisućljeća neumorno na njegovu primjeru nadahnjuje. Što možemo naučiti mi iz njegova snažnog duha, koji kao svoju odliku nosi ono što je na prvu u potpunoj suprotnosti – nježnost?

OBROVAC Čak 40 obitelji u ovom malom mjestu posvetilo se sv. Josipu

"Čitajući o povijesti i križevima te župe, naroda koji tamo živi, malo pomalo mi je pred oči dolazio lik Alojzija Stepinca. Kao što je Bog u očinskoj skrbi sv. Josipu povjerio svoje najveće blago, tako je i naš kardinal Stepinac kada je blago hrvatskog naroda i identitet trebalo sačuvati. Kao što je sveti Josip svojom poniznošću, vjernošću i brigom sačuvao svetu obitelj, tako je i naš kardinal Stepinac svojom vjernošću Svetoj stolici sačuvao naš narod."

Sv. Edith Stein: Sv. Josipe, brini!

"Skrušeno k tebi uzdižemo ruke: tebi jednakom Abrahamu, ocu vjere, jakom u dječjoj jednostavnosti, čudotvornom po poslušnosti i čistoći: štite novog saveza svetoga hrama, budi nam sklonište- sveti Josipe, brini". napisala je sv. Edith Stein u svojoj molitvi sv. Josipu.

Ovom je isusovcu sv. Josip uslišao sve molbe zapisane u Knjižici sv. Josipa

Na više od jedne stranice ispisao je čitav niz pothvata i poslova koje je preporučio sv. Josipu. To je pisao samo na lijevoj polovici stranice, dok je desnu ostavio praznu da unese kad njegove molbe budu uslišane. Na kraju života o. Puntigam je priznao da mu sv. Josip nije ostavio neispunjenu ni jednu jedinu molbu.

MARICA STANKOVIĆ Zaboravila sam sv. Josipa, ali on nije zaboravio mene

"Pokazao mi je prostodušnost svoga srca. Svetu jednostavnost svoje duše. Svu brižljivost hraniteljskog poziva. Svu pažnju u suradnji sa svojim božanskim Štićenikom. A onda mi je pokazao svoju brigu oko umirućih. Svoju zaštitničku ulogu u obiteljima. Svoju pokroviteljsku ulogu u Crkvi", zapisala je službenica Božja Marica Stanković.

1 2 3 6
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja