Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-josip

Proslavljen zaštitnik Hrvatske, sveti Josip

335. obljetnica proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske te 35. obljetnica proglašenja Nacionalnog svetišta sv. Josipa svečanu su proslavljene u petak, 10. lipnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

Očevi i sinovi

Na igralištu gdje su se moji sinovi igrali kao djeca, često bi stali usred brčkanja i trčali do mene. Dodirnuli bi mi ruku ili se naslonili na mene bez daha prije nego što bi se vratili na bilo koju igru ​​koja bi ih zaokupila. Bilo je to kao da sam ja stanica za punjenje baterija – ali ne kao poticaj njihovoj energiji, koja je bila bezgranična, već da im napunu dušu. Tata je ovdje; sigurni smo.

"Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati sve što postižem"

Članovi zbora mladih iz Sesveta u srijedu, 30. ožujka hodočastili su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Leopold Ćurčić, u koncelebraciji s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

1700 molitelja svakodnevno moli svetog Josipa

Prvi susret duhovnika i voditelja Molitvenih vjenčića Prečistog Srca Josipova održan je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u subotu 26. ožujka pod vodstvom mons. Antuna Sente, ml., rektor Svetišta.

Vlč. Damir Ocvirk: Sigurnost Kristove prisutnosti treba nas jačati i krijepiti unatoč svim nevoljama!

Sveti Josip me kao svećenika više puta posramio jer sam bio zabrinut, a on je mnoge stvari riješio - ističe župnik zagrebačke župe sv. Josipa vlč. Damir Ocvirk. Svjedočeći blizinu i naklonost sv. Josipa naglašava da nasljedovati ovoga sveca znači pomagati jedni drugima na putu u nebo. Osvrće se na svoje dosadašnje službe kao i na put ka svećeništvu na kojem je praćen roditeljskom podrškom.

Dr. Anđelo Maly: "Josip je uvijek radosno i vjerno provodio božansku volju"

Sveučilišni profesor, svećenik i bibličar dr. sc. Anđelo Maly prikazao je lik sv. Josipa kako ga predstavljaju Sveto Pismo i apokrifi te je govorio o njegovim osobinama i činu proglašenja zaštitnikom Crkve prilikom gostovanja na HKR-ovoj emisiji Sutra je Dan Gospodnji urednice i voditeljice Tanje Maleš.

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je ukrašeno Nacionalno svetište sv. Josipa za svečev blagdan

Ususret svetkovini svetog Josipa, zaručnika BDM, Denis Stošić, vrhunskim snimkama najsnažnije donosi ljepotu Nacionalnog svetišta svetog Josipa kojega je projektirala Josipa Šponar Muth. Mozaik i vitraje izradio je Josip Botteri Dini, zatim je svetohranište izradio Hrvoje Ljubić, a cvjetnim aranžmanima ukrasila s. Brigita Badanjak. Kip svetog Josipa i Majke Božje izradio je Ante Starčević, a križni je put naslikao Daniel Butala.

1 2 3 8
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja