Budi dio naše mreže

Ključna riječ: nacionalno-svetiste-sv-josipa-u-karlovcu

Proslavljen zaštitnik Hrvatske, sveti Josip

335. obljetnica proglašenja sv. Josipa zaštitnikom Hrvatske te 35. obljetnica proglašenja Nacionalnog svetišta sv. Josipa svečanu su proslavljene u petak, 10. lipnja u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

"Jedino s Bogom mogu uspjeti, živjeti i postizati sve što postižem"

Članovi zbora mladih iz Sesveta u srijedu, 30. ožujka hodočastili su u Nacionalno svetište svetoga Josipa u Karlovcu. Misno slavlje predvodio je župni vikar u župi Svih svetih u Sesvetama vlč. Leopold Ćurčić, u koncelebraciji s rektorom Svetišta mons. Antunom Senteom.

FOTOGALERIJA Pogledajte kako je ukrašeno Nacionalno svetište sv. Josipa za svečev blagdan

Ususret svetkovini svetog Josipa, zaručnika BDM, Denis Stošić, vrhunskim snimkama najsnažnije donosi ljepotu Nacionalnog svetišta svetog Josipa kojega je projektirala Josipa Šponar Muth. Mozaik i vitraje izradio je Josip Botteri Dini, zatim je svetohranište izradio Hrvoje Ljubić, a cvjetnim aranžmanima ukrasila s. Brigita Badanjak. Kip svetog Josipa i Majke Božje izradio je Ante Starčević, a križni je put naslikao Daniel Butala.

Najavljena proslava svetkovine sv. Josipa u Karlovcu

Proslava svetkovine sv. Josipa u Karlovcu najavljena je u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u petak, 18. ožujka. Rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente ml. istaknuo je da se vjernici kroz devet srijeda duhovno pripremaju za proslavu i to na način da svake od devet srijeda hodočasti jedna karlovačka župa kojoj se pridružuju i drugi vjernici hodočasnici.

SVJEDOČANSTVO Uslišanje molitve za bračnog partnera dogodilo se nakon 6 godina intenzivne molitve

"Sestra blizanka i ja smo doživjele teške prekide s bivšim momcima, a tada smo već silno željele brak i obitelj. U tim trenucima bile smo si međusobno veliki poticaj i podrška te smo se tako i odlučile krenuti na pobožnosti svetom Josipu", posvjedočile su sestre blizanka Katarina i Nikolina Bedeković na devetu srijedu 16. ožujka na Velikoj pobožnosti svetom Josipu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu.

Bliži se kraj Godine svetoga Josipa!

Godinu svetoga Josipa, koju je papa Franjo proglasio Apostolskim pismom "Patris corde" na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM 2020. godine, za Zagrebačku će nadbiskupiju zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zaključiti svečanom svetom misom u nedjelju, 12. prosinca u 10:30 u crkvi sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci. Upoznajmo tu župu!

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja