Budi dio naše mreže

Fra Mate Bašić: Jedan mali komadić nade kadar je preuzeti sav teret i opterećenje na sebe

Potaknut obnovom crkve i samostana sv. Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu, franjevac fra Mate Bašić nas svojem je Facebook profilu podijelio promišljanje: "Shvatio sam da koliko god izgledalo da će se nešto u našim životima srušiti, ipak postoji neki komadić koji sve, iako oštećeno, drži", poručio je.

/ ps

Crkva i samostan sv. Franje Asiškog na zagrebačkom Kaptolu pretrpjeli su značajnu štetu nakon potresa 22. ožujka. Crkvu čekaju brojni restauracijski radovi, a jedan od franjevaca koji je do potresa boravio na Kaptolu, fra Mate Bašić, podijelio je na svojem Facebook profilu promišljanje potaknuto urušenim zvjezdanim svodom crkve, koji prenosimo u cijelosti.

Zato nikada ne treba gubiti nadu, pa koliki god strah bio i jeza prolazila našim bićem

“Kada sam danas sa skele pregledavao naš svod crkve sv. Franje i ugledao odlomljeni ali zaglavljeni komad svoda, pomalo me uhvatila jeza, jer doimalo se, kao da samo taj odlomljeni i zaglavljeni dio ne dopušta da se taj dio svoda, koji je pukao na sve strane, ne odlomi”, opisao je fra Mate.

“Taj me prizor poveo u razmišljanje o nama i našim lomovima. Shvatio sam da koliko god izgledalo da će se nešto u našim životima srušiti, ipak postoji neki komadić koji sve, iako oštećeno, drži. Zato nikada ne treba gubiti nadu, pa koliki god strah bio i jeza prolazila našim bićem, taj mali komadić nade, kadar je preuzeti sav teret i svo opterećenje na sebe. To je ta iskra vjere, nade i ljubavi u nama. Iskra koja može sve opet razbuktati”, poručio je.

 

Ključne riječi:
fra mate bašić franjevci

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja