Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci

Petnaest redovnika iz pet provincija za vječne zavjete pripremaju se i u Međugorju

Petnaest redovnika, iz pet provincija u kolovozu se na Badiji, u Međugorju i Masnoj Luci, pripremaju za vječne zavjete. Trojica franjevaca, fra Josip Jurić Šolto iz Sinja, član splitske franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, fra Hrvoje Žabić iz Brajkovića, član franjevačke provincije Bosne Srebrene i fra Vinko Baćak iz Tomislavgrada, član hercegovačke franjevačke provincije podijelili su svoja iskustva Međugorja na Radiopostaji Mir Međugorje.

Fra Perica Martinović proslavio zlatnu misu

Svećenik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Perica Martinović proslavio je zlatnu misu u nedjelju 7. kolovoza u rodnoj Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi u Bosanskoj Posavini.

Poniznost je zaštita i ures svih kreposti

Sv. Franjo je shvatio da često činimo dobra djela iz samoljublja, čak iako mislimo da ih činimo iz ljubavi. Čini se da nam samo treba odobravanje svijeta i dobar izgled. On je poučavao svoju braću da bez poniznosti nijedna krepost nije Bogu prihvatljiva.

U molitvi Bog svakoga od nas zove imenom!

Potrebna nam je "škola molitve" da naša osobna, jedinstvena molitva ne postane samo odraz nas samih. Uvijek postoji problem da "ne znamo moliti na pravi način" (Rim 8, 26). U tome nam mogu pomoći naše "glasne" molitve poput moljenja Časoslova. Bog nam je došao u pomoć s nadahnutom molitvom iz Svetog pisma – s psalmima, koji se mogu upotrijebiti za približavanje k Bogu. Pročitajte kako je molio sv. Franjo Asiški!

Nije dovoljno samo upoznati volju Božju, treba je i izvršiti!

U našem životu vrlo je lako izgubiti mirnoću kad se iznenada dogodi da stvari krenu loše za nas. To može biti test našega povjerenja u Boga. Ako znamo da djelujemo prema Božjoj volji, tada i mi, poput sv. Franje Asiškoga, možemo ići naprijed u povjerenju i pouzdanju. Zapravo, može se reći da je naš mir i smirenost, osobito u vrijeme prolaženja kroz osobna kolebanja i osobna razmišljanja, pokazatelj u stanovitoj mjeri povjerenja u Boga.

1 2 3 5
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja