Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci

Zašto franjevci nose sandale?

"Dovode li i tebe tvoje cipele bliže Bogu? Ako ne, možda bi ih trebao odbaciti i zamijeniti franjevačkim sandalama – dođi i hodi s nama", poziva fra Casey Cole u videu u kojem daje odgovor na pitanje zašto franjevci nose sandale.

Posjetite franjevačku oazu mira – otok Košljun!

Ako godišnji odmor planirate provesti na otoku Krku, po duhovnu okrepu svakako svratite na Košljun. Otok je to koji se nalazi u zaljevu Puntarska draga između grada Krka i mjesta Punta. "Gdje je spokoj i razmatranje, ondje nema ni tjeskobe ni rastresenosti", riječi su molitve sv. Franje Asiškog koje najbolje opisuju ljepotu i privlačnost toga malog otoka – mjesta tišine, molitve i ljepota prirode. Na otoku se nalaze i četiri muzeja s bogatim postavom koji će vam ispričati prekrasnu priču o Košljunu i Krku.

Fra Ivan Peran bio je radostan Božji igrač i živa ikona čovjeka evanđeoskih kreposti

Sto godina nakon rođenja Sluge Božjega fra Ivana Perana, njegovi se novaci, sada već zaređeni franjevci, rado prisjećaju provedenog vremena s njim. Fra Ante Kekez, jedan od pripadnika prve generacije novaka kojima je fra Ivan bio magistar nakon službe provincijala Franjevačke provincije sv. Jeronima za Hrvatsku katoličku mrežu posvjedočio je kako je fra Ivan zaista živio Radosnu vijest i bio istinski Sluga Božji.

Proslava stote obljetnice rođenja sluge Božjega fra Ivana Perana

"Ja ga smatram čovjekom sveta života. I već sada potpisujem molbu da u svoje vrijeme, što prije, započne njegova kauza", rekao je fra Bonaventura Duda tijekom pogrebnog obreda fra Ivana Perana. Nakon tih riječi svi prisutni su spontano zapljeskali te tako pokazali koliko su ga ljudi cijenili i što su mislili o njemu.

FRA MATE BAŠIĆ: Svi smo pozvani biti živa slika Isusa Krista

Fra Mate Bašić, duhovni asistent OFS-a i područni duhovni asistent za zagrebačko područje se na Nedjelju Dobrog pastira na svojim društvenim mrežama osvrnuo na čovjekov poziv, napose na onaj svećenički i redovnički. Donosimo tekst u cijelosti.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja