Budi dio naše mreže

Ključna riječ: franjevci

Fra Tomislav Šanko: "Sve dok na svetost gledamo kao na neki naš proizvod, tu za Boga nema mjesta"

"U svakom istinskom iskustvu Isusa i Božje snage leži naš neuspjeh. Možemo to nazvati krahom 'mita o Supermanu'. Kada gledamo Pavla, Mojsija, sv. Ignacija… Svi su oni doživjeli da je taj 'mit o Supermanu' u određenom trenutku morao biti razbijen da bi Bog mogao sagraditi nešto novo. Nekada se treba srušiti sve ono što sam ja krivo gradio na svojoj snazi, inteligenciji i mudrosti da bi Božja mudrost i snaga mogle prodrijeti u moj život", rekao je provincijalni vikar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri te župnik Župe sv. Nikole Tavelića na riječkom Krnjevu fra Tomislav Šanko, OFM, u emisiji "Budimo mladi" HKR-a, govoreći o životu sv. Franje Asiškoga.

Tau - Franjin najdraži znak

Znak tau mnogi nose oko vrata, no znaju li što on predstavlja i zašto je baš sv. Franji bio najdraži znak.

Kada vam netko učini dobro, ono se mora nastaviti umnažati da bi bilo još veće dobro!

Nadahnuti karizmom časnog sluge Božjeg fra Ante Antića, a u svrhu još većeg i zauzetijeg rada da se on što prije proglasi blaženim i svetim, franjevci Samostana Majke Božje Lurdske u Zagrebu, zamolili su Upravu Provincije Presvetog Otkupitelja da im dopusti osnivanje Humanitarne udruge "Fra Ante Antić". Nakon dopuštenja Uprave Provincije, slijedeći zakonsku proceduru, pristupilo se osnivanju Udruge. Ovih dana stigao je dopis nadležnih tijela o početku rada Udruge.

"FraVirCid" - karlovački fratri s biljkama u borbu za jačanje imuniteta, a protiv zaraznih bolesti

U srednjem vijeku došlo je do velikog broja spoznaja koje su oblikovale suvremeno društvo i znanosti. Među njima je i praksa samostanske medicine koja je razvila način liječenja na mnogim poljima. Franjevci iz Karlovca na svojoj Facebook stranici otkrivaju da rade na čajnoj mješavini čiji sastojci imaju pozitivan utjecaj na imunitet čovjeka, a koji pomažu organizmu u borbi protiv zaraznih ili kancerogenih bolesti.

Zašto franjevci nose sandale?

"Dovode li i tebe tvoje cipele bliže Bogu? Ako ne, možda bi ih trebao odbaciti i zamijeniti franjevačkim sandalama – dođi i hodi s nama", poziva fra Casey Cole u videu u kojem daje odgovor na pitanje zašto franjevci nose sandale.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja