Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mate-basic

Potpuni oprost za Porcijunkulu

Budući da se 2. kolovoza slavi Gospa od Anđela ili Porcijunkula i da je mnogima stalo do potpunog oprosta koji vjernik može kao dar Crkve izmoljen od sv. Franje Asiškog primiti, fra Mate Bašić pojašnjava što je to potpuni oprost te ističe važnost iskrenog pokajanja i vršenja pokore.

Prošnje koje vjernici mogu upotrijebiti u borbi protiv zloduha

Doktorand na doktorskom studiju iz sustavne dogmatske i biblijske teologije na KBF-u u Zagrebu fra Mate Bašić za Hrvatsku katoličku mrežu napisao je temeljito obrazlaganje o uzimanju i/ili umišljanju vlasti u Ime Isusovo, donoseći pritom i molitve koje vjernici laici slobodno mogu upotrijebiti u borbi protiv moći tmina.

Smije li laik moliti "U ime Isusovo"?

Osvrćući se na društvenim mrežama na današnje Evanđelje, doktorand na doktorskom studiju iz sustavne dogmatske i biblijske teologije na KBF-u u Zagrebu fra Mate Bašić progovorio je o molitvama "U ime Isusovo" koje mnogi laici mole. Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

Zašto nam je važno koji svećenik slavi misu?

Nacionalni duhovni asistent OFS-a i područni duhovni asistent za zagrebačko područje fra Mate Bašić promišlja o ulozi svećenika, misnoj, odnosno Kristovoj žrtvi. Je li važno tko je predvoditelj misnoga slavlja? Razumijemo li koga i što svećenik predstavlja? Promišljanje fra Mate prenosimo u cijelosti.

Svaki pravi muškarac trebao bi biti što sličniji svetom Josipu

Osamnaesta srijeda Velike pobožnosti svetom Josipu proslavljena je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa 20. svibnja 2020. godine. Misno slavlje predvodio je fra Mate Bašić, nacionalni duhovni asistent Franjevačkog trećeg reda u Hrvatskoj. Svoju vjeru svjedočio je mladi bračni par iz Zagreba, Mate i Marija Ledenko. Misno su slavlje animirali članovi obitelji Vrane koji su i članovi župnog zbora iz Rečice.

Fra Mate Bašić o čudotvornom kipu Gospe trudnice

"Na desetke je primjera u kojima su teške ili problematične trudnoće završile s zdravim porođajnim ishodom, ili su pak deseci onih koji nisu mogli začeti, po molitvama pred čudotvornim kipom Svete Marije blagoslovljene i nositeljice života, začeli i sretno uplovili u blagoslovljeno vrijeme trudnoće", na društvenim mrežama povodom blagdana Marije Posrednice svih milosti promišlja fra Mate Bašić, nacionalni duhovni asistent OFS-a i područni duhovni asistent za zagrebačko područje. Donosimo tekst u cijelosti.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja