Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mate-basic

Istinska duhovnost vodi u dubine

"Tko god dolazi k meni te sluša moje riječi i vrši ih, pokazat ću vam kome je sličan: sličan je čovjeku koji gradi kuću pa iskopa u dubinu i postavi temelj na kamen. A kad bude poplava, nahrupi bujica na tu kuću, ali je ne može uzdrmati jer je dobro sagrađena". Fra Mate Bašić na društvenim je mrežama pojasnio u kakve nas dubine Isus poziva i kako nam kroz prirodu progovara zašto je važno biti ukorijenjen. Objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MATE BAŠIĆ Oda vatrogascu

Fra Mate Bašić napisao je u spomen na preminulog vatrogasca Ivana Galekovića "Odu vatrogascu" i kroz stihove izrazio duboku zahvalnost za sve što vatrogasci svakodnevno čine.

Fra Mate Bašić: Treba se moliti za zdrav duh u zdravom tijelu

"Krist nije uzeo tijelo da bi nas odveo na vježbalište mišića već na vježbalište služenja i ljubavi. Hram ste Duha - ne znači da moramo izraditi pločice na tome hramu već da naš život bude moralan jer se i odnosi na nemoral življen u onom vremenu", poručuje fra Mate Bašić.

KATEHEZA PONEDJELJKOM Bog i zakoni prirode

Kateheza "Bog i zakoni prirode" koju će voditi fra Mate Bašić održat će se u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 19.30 sati kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu.

Smije li laik širiti ruke za vrijeme molitve Očenaša na misi?

Često vjernici postavljaju pitanje i traže odgovor o zajedničkom načinu držanja tijela u svetoj misi te o načinu i držanju ruku tijekom pojedinih dijelova mise. Na internetu se mogu pronaći različiti odgovori i različita mišljenja. Fra Mate Bašić za Hrvatsku katoličku mrežu prenio je što Crkva službeno o tim stvarima uči.

Zadar i Split mole za duhovna zvanja

Ususret nedjelji Dobrog Pastira i 56. Svjetskom danu molitve za duhovna zvanja, Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije te duhovna zvanja i ministrante, organiziraju u četvrtak i petak prigodan program u Zadru i Splitu.

Studenti, pobijedite sumnju u uspjeh, malodušnost i strah pred ispitom

Pouke – Kako učiti, savjeti za bolje učenje iz iskustva i stručne literature koje je priredio fra Bonaventura Duda, održavaju se u tri dijela. Treći i posljednji dio održava se u ponedjeljak 29. travnja u 19.30 sati u prolaznoj dvorani uz samostansku crkvu sv. Franje Asiškog na Kaptolu 9 (Opatovina-Zagreb).

Uči kraće i više uz savjete fra Bonaventure Dude

"Često ti se ono što ti se čini i teško i nezanimljivo, u životu može pokazati korisnim i važnim. Zato sve gradivo zaslužuje trud ako je na tvom učeničkom/studentskom putu", naglasio je za Hrvatsku katoličku mrežu voditelj ciklusa "Pouke - kako učiti", fra Mate Bašić.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja