Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mate-basic

Vjernici, bojimo li se više koronavirusa ili grijeha?

Svjedoci smo straha i panike koji su se očitovali nakon pojave prvog slučaja zaraze koronavirusa u Hrvatskoj. Ljudi se masovno opskrbljuju namirnicama, prazne police u trgovinama, ljekarne su premale pa se redovi stvaraju i na ulicama. Je li strah od koronavirusa opravdan? Što je sa strahom od grijeha? Jesmo li postali imuni na grijeh? Pročitajte promišljanje fra Mate Bašića.

Svjedočanstva polaznika programa Exitus: "Program mi je pomogao shvatiti koje su stvari zaista bitne u životu"

Novi, peti ciklus programa Exitus, u organizaciji Bratstva blaženog Karla Austrijskog proizašlog iz programa Exitus, započinje 13. siječnja i traje do Uskrsa 2020. godine. Program Exitus nudi devedesetodnevno razdoblje pročišćenja posvećeno molitvi, askezi i bratstvu, tri važna stupa koja zajedno vode do slobode. Kao poticaj donosimo svjedočanstva onih koji su program već prošli.

Fra Mate Bašić: "Ne bojmo se, budimo postojani u čuvanju Njegova Imena"

"'Svi će vas zamrziti zbog imena mojega. Ali ni vlas vam s glave neće propasti. Svojom ćete se postojanošću spasiti.' Mnogi kršćani danas, kada govore o kršćanskom djelovanju u svijetu, o angažiranosti u društvu, često teže za oduševljenjem mase, a istovremeno zaboravljaju upravo ove Kristove riječi. Kao da ne čuju ili ne žele čuti što Isus upozorava, a Isus jasno kaže: Nemojte unaprijed smišljati obranu (…) svojom ćete se postojanošću spasiti", poručuje fra Mate Bašić u osvrtu na evanđelje od srijede, 27. studenoga.

Fra Mate Bašić: Koliko živimo po Božjem, toliko nas i anđeli mogu čuvati

Povodom blagdana Svetih anđela čuvara na društvenim mrežama oglasio se fra Mate Bašić, voditelj duhovnog programa za muškarce Exitus. Između ostalog fra Mate je naglasio: "Ne pokušavaj ništa svojim snagama, već postaj malen kao dijete, ovisan o Ocu, živeći po Bogu, i tada ćeš primiti snagu samoga Boga i zaštitu njegovih svetih anđela".

Istinska duhovnost vodi u dubine

"Tko god dolazi k meni te sluša moje riječi i vrši ih, pokazat ću vam kome je sličan: sličan je čovjeku koji gradi kuću pa iskopa u dubinu i postavi temelj na kamen. A kad bude poplava, nahrupi bujica na tu kuću, ali je ne može uzdrmati jer je dobro sagrađena". Fra Mate Bašić na društvenim je mrežama pojasnio u kakve nas dubine Isus poziva i kako nam kroz prirodu progovara zašto je važno biti ukorijenjen. Objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MATE BAŠIĆ Oda vatrogascu

Fra Mate Bašić napisao je u spomen na preminulog vatrogasca Ivana Galekovića "Odu vatrogascu" i kroz stihove izrazio duboku zahvalnost za sve što vatrogasci svakodnevno čine.

Fra Mate Bašić: Treba se moliti za zdrav duh u zdravom tijelu

"Krist nije uzeo tijelo da bi nas odveo na vježbalište mišića već na vježbalište služenja i ljubavi. Hram ste Duha - ne znači da moramo izraditi pločice na tome hramu već da naš život bude moralan jer se i odnosi na nemoral življen u onom vremenu", poručuje fra Mate Bašić.

KATEHEZA PONEDJELJKOM Bog i zakoni prirode

Kateheza "Bog i zakoni prirode" koju će voditi fra Mate Bašić održat će se u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 19.30 sati kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja