Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mate-basic

Fra Mate Bašić: Koliko živimo po Božjem, toliko nas i anđeli mogu čuvati

Povodom blagdana Svetih anđela čuvara na društvenim mrežama oglasio se fra Mate Bašić, voditelj duhovnog programa za muškarce Exitus. Između ostalog fra Mate je naglasio: "Ne pokušavaj ništa svojim snagama, već postaj malen kao dijete, ovisan o Ocu, živeći po Bogu, i tada ćeš primiti snagu samoga Boga i zaštitu njegovih svetih anđela".

Istinska duhovnost vodi u dubine

"Tko god dolazi k meni te sluša moje riječi i vrši ih, pokazat ću vam kome je sličan: sličan je čovjeku koji gradi kuću pa iskopa u dubinu i postavi temelj na kamen. A kad bude poplava, nahrupi bujica na tu kuću, ali je ne može uzdrmati jer je dobro sagrađena". Fra Mate Bašić na društvenim je mrežama pojasnio u kakve nas dubine Isus poziva i kako nam kroz prirodu progovara zašto je važno biti ukorijenjen. Objavu prenosimo u cijelosti.

FRA MATE BAŠIĆ Oda vatrogascu

Fra Mate Bašić napisao je u spomen na preminulog vatrogasca Ivana Galekovića "Odu vatrogascu" i kroz stihove izrazio duboku zahvalnost za sve što vatrogasci svakodnevno čine.

Fra Mate Bašić: Treba se moliti za zdrav duh u zdravom tijelu

"Krist nije uzeo tijelo da bi nas odveo na vježbalište mišića već na vježbalište služenja i ljubavi. Hram ste Duha - ne znači da moramo izraditi pločice na tome hramu već da naš život bude moralan jer se i odnosi na nemoral življen u onom vremenu", poručuje fra Mate Bašić.

KATEHEZA PONEDJELJKOM Bog i zakoni prirode

Kateheza "Bog i zakoni prirode" koju će voditi fra Mate Bašić održat će se u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 19.30 sati kod franjevaca na zagrebačkom Kaptolu.

Smije li laik širiti ruke za vrijeme molitve Očenaša na misi?

Često vjernici postavljaju pitanje i traže odgovor o zajedničkom načinu držanja tijela u svetoj misi te o načinu i držanju ruku tijekom pojedinih dijelova mise. Na internetu se mogu pronaći različiti odgovori i različita mišljenja. Fra Mate Bašić za Hrvatsku katoličku mrežu prenio je što Crkva službeno o tim stvarima uči.

Zadar i Split mole za duhovna zvanja

Ususret nedjelji Dobrog Pastira i 56. Svjetskom danu molitve za duhovna zvanja, Povjerenstva za promicanje duhovnih zvanja Hrvatske redovničke konferencije te duhovna zvanja i ministrante, organiziraju u četvrtak i petak prigodan program u Zadru i Splitu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja